Közel 3000 iskolást várnak a Kecskeméti Repülőbázisra az Iskolások Hetén

2023. 05. 30., 13:44
Nyílt hetet tart általános- és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjai számára Kecskeméten, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár. A péntekig tartó rendezvény a fiatalok számára egy igazi kincsesbánya, akik különböző repülő és harcászati bemutatókat is láthatnak.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 75 képet tartalmaz

Bemelegítéssel kezdték napot a diákok a kecskeméti repülőbázison, pont úgy, mint a katonák. Majd a repülők vették át a főszerepet. Először három Gripen mutatkozott be az Iskolások Hetén, melyre ma közel 700 tanuló érkezett. A szolnokiak is elhozták gépeiket, amelyek több manővert is elvégeztek a levegőben.

A dinamikus bemutatókon kívül a teljes földi arzenált felvonultatták a szervezők: tűzoltójárművek, pályakarbantartó gép, fegyverzet, vagy az egyik kedvenc, a tűzszerész kocsi.

A péntekig tartó rendezvény a fiatalok számára egy igazi kincsesbánya, ahol bárki pilótává válhat. Ugyanis egy vadászrepülőgép-szimulátort is ki lehet próbálni, sőt lézerpálya is várja a gyerekeket.

-A rendezvény célja, hogy betekintést nyújtsunk a tevékenységünkbe, és a diákok megtapasztalhassák, hogy milyen eszközökkel dolgozunk, hogyan néznek ki hétköznapjaink. Ezáltal természetesen nem titkolt célunk az is, hogy toborzó jelleggel a honvédelem ügyét, a katonai hivatást közelebb hozzuk - mondta Tóth Róbert, főhadnagy, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárprotokoll tisztje.

Természetesen a fegyverek is eldördültek, harcászati és szolgálati kutya bemutatót tartottak a résztvevőknek. A hét végéig közel 3000 általános- és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákja látogathat el a repülőbázisra, akik teljesen elmerülhetnek a katonai pálya rejtelmeibe.