Közlekedésbiztonsági rajzkiállítás a könyvtárban

2023. 07. 04., 20:24
Óvodások és általános iskolások rajzaiból nyílt kiállítás ma a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. Az alkotások a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági rajzversenyére készültek, a rajzokat három kategóriában értékelte a zsűri.
A galéria 48 képet tartalmaz

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága ismét meghirdette hagyományos gyermekrajz-pályázatát, „Így közlekedtek ti!” címmel. Az eseményen óvodások, alsó és felsőtagozatos általános iskolások vehettek részt, a téma ezúttal a biztonsági öv és a gyerekülés fontossága volt. A beérkezett rajzokból a mai napon nyílt kiállítás a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban.

Koleszár Márta, a könyvtár munkatársa elmondta, az intézmény évek óta nagyon fontos törekvést támogat azáltal, hogy a részt vesz a rendőrség gyerekeknek szóló balesetmegelőzési kampányában azzal, hogy helyet ad a kiállításnak.

- Nagyon lényeges dolognak tartjuk, hogy a lehető legkisebb korban kezdődjön el annak a tudatosítása, hogy biztonságban legyenek a gyermekeink a fizikai és az online térben egyaránt. Örülünk, hogy az együttműködésnek köszönhetően nagyon szép tablókon megjelennek a gyerekalkotások is. Az is fontos törekvésünk, hogy a Katona József Könyvtárban kapjanak bemutatkozási, kiállítási lehetőséget azok a fiatalok, akik már szárnyukat bontogatják és megmutatják tehetségüket egy-egy témában 
— mondta Koleszár Márta.

Dudásné Tóth Erika, rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottságának titkára elmondta, ahogy az lenni szokott, a rajzokat az egyes rendőrkapitányságok előzsűrizték és csak a legjobbak kerültek a megyei kapitánysághoz. A több száz gyermekrajzból így is mintegy száz került a végső körbe, majd ezek közül kerültek ki a győztesek.

- Az idei év témája a gyermekbiztonsági rendszerek használata volt, nagyon sok szép és hasznos alkotás született. Törekedtünk arra, hogy nem csak azt néztük, hogy szép rajzokról legyen szó, hanem legyen mondanivalójuk is
— emelte ki Dudásné Tóth Erika..

Hozzátette, a színvonalas munkák nagy számát mutatja, hogy – idén először - három különdíjat is kiosztottak. A díjak egy részét az adott városban működő kapitányság már átadta, a mai napon a kecskeméti nyertes alkotók és a különdíjasok vehették át nyereményeiket. A színes rajzokból álló kiállítás a könyvtár földszintjén, a Tinivilág szekció bejáratánál látható.