Címke: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5987 találat
2024.01.16

Kecskeméti programok a magyar kultúra napja alkalmából

Számos programmal ünnepli a hírös város a magyar kultúra napját. A könyvtárban Bősze Ádám, az Otthon moziban Saly Noémi tart előadást, a Kodály Iskolában hangversennyel, a stúdiószínházban versszínházi előadással, a Bozsó Gyűjteményben tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.
2023.12.06

Ünnepi programokkal hangolódik a karácsonyra a megyei könyvtár

Mikulás-nap alkalmából karácsonyi vásárral hívogatta a látogatókat a Katona József Könyvtár, délután pedig két órától estébe nyúlóan a zene vette át a főszerepet a Kórusok délutánjával. A december hatodikai programokon kívül is akad látnivaló, a „Régi idők családi karácsonya” című karácsonyfadísz-kiállítást még egy hónapig meg lehet nézni.
2023.10.08

Zenés-táncos műsorral indult a könyvtári napok záró napja

Ma (vasárnap) zárul az Országos Könyvtári Napok egy hetes kecskeméti rendezvénysorozata. A programok 10 órakor kezdődtek a Katona József Könyvtár előterében, ahol a FolKvartett együttes zenés-táncos műsora szórakoztatta az érdeklődőket. A délelőtti programok elsősorban a gyermekekhez illetve a családokhoz szóltak, hiszen a legkisebbek megismerkedhettek a mesékben is gyakran szereplő bogarakkal, de volt mondókázó és átadták az intézmény újabb baba-mama szobáját is.
2023.06.06

Szerdán kezdődik az Ünnepi Könyvhét

Számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket a 94. Ünnepi Könyvhét Kecskeméten. A rendezvényt holnap (szerdán) nyitják meg hivatalosan, az érdeklődőket szombatig várják könyvvásárral, dedikálásokkal és előadásokkal.
2023.04.14

Forrás-est születésnappal és Daloskönyvvel

Április 13-án tartották meg a Forrás folyóirat költészet napjához igazított ünnepségét a Katona József Könyvtárban. A programban köszöntötték a 70 éves Pintér Lajos költőt, a lap szerkesztőjét, és bemutatták Pál Sándor Attila legújabb verseskötetét.
2023.03.29

Mesterséges intelligencia a művészetekben

Művészetnek számít-e a mesterséges intelligenciával történő alkotás? Többek között erről az izgalmas kérdésről volt szó ma délután a Katona József Könyvtár digitális laborjában. Molnár Dániel előadása is része a péntekig tartó Internet Fiesta programsorozatnak, amelynek célja a digitális kompetenciák erősítése.
2023.03.24

Tavaszi fesztivál: hétvégi záró programok és tovább futó kiállítások

A hétvégén izgalmas programokkal zárul a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Péntek este táncház, szombaton újcirkusz-előadás és szabadtéri programok várják az érdeklődőket. A SZÍN-TÁR, néhány nappal túlnyúlva a tavaszi fesztiválon, szerdáig várja a színház szerelmeseit színművészeti egyetemi társulatok előadásaival, a Bozsó Gyűjteményben nyílt festészeti kiállítás pedig egészen május 7-ig megtekinthető. A Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Népi Iparművészeti Gyűjtemény kiállításai, valamint a Hírös Agóra két további tárlata is várja az érdeklődőket.