Közös jövő elé néz a Gál Ferenc Egyetem és a rendőrség

2023. 11. 14., 14:16
Együttműködési megállapodást írt alá a Gál Ferenc Egyetem és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden délelőtt. Az eseményen elhangzott, a rendőrség gyakorlóhelyként jelenik meg az egyetem palettáján, a rendőrség pedig a képzések terén hasznosíthatja a tudást. A rendezvény végén dr. Papp Zoltán címzetes egyetemi docens címet kapott.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 32 képet tartalmaz

Együttműködési megállapodást írt alá a Gál Ferenc Egyetem és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság ma délelőtt. A dokumentum értelmében a két fél egymást segíti a következő években.

– Az együttműködésnek hála a segítőszakmákban – úgymint egészségügy, oktatás, gazdasági menedzsment, a társadalmi élet szervezése, ellenőrzése, irányítása terén folytatott képzéseinkben – hallgatóink gyakorlati képzéshez tudnak jutni, hasznosíthatják az itteni tapasztalatokat. Másrészt pedig hosszú távon Bács-Kiskun vármegye szakemberutánpótlásához is hozzá tudunk járulni
— hangsúlyozta Prof. Dr. Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora.

A rendőrség is profitálhat a közös munkából, amely hosszútávon a rendőrök előnyére válik.

– Mi gyakorlóhelyként jelenhetünk meg a Gál Ferenc Egyetem palettáján, ők pedig számos olyan tapasztalattal rendelkeznek, amit mi hasznosítani tudunk akár a vezetőképzésben vagy akár a szakemberképzés során. Nagyon sok kapcsolódási pontunk van, úgy gondolom, hogy ezt vétek lenne nem kihasználni - nyilatkozta az együttműködésről dr. Gulyás Zsolt, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya.

Dr. Vincze Gábor, a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának dékánja azt hangsúlyozta, hogy az intézmény 30 éves tapasztalatát szeretnék a rendőrség munkájával ötvözni. Együttműködésre ad lehetőséget többek között a drogmegelőző prevenciós tevékenység, valamint a bűnmegelőzés, amit pszichológiai terület és a burn out területe is segíthet.

A kiégés, a munkába való belefáradás esetén az egyetem pszichológiai terápiákkal tud segíteni a rendőrségen dolgozóknak. Az együttműködésnek köszönhetően az egyetem oktatói is fejlődési lehetőséget kapnak.

– Az a célunk, hogy a segítő hivatás területén olyan szakembereket képezzünk, akik minden területen megállják a helyüket. Ha csak a szociális munkát nézem, akkor számos olyan krízisterület van a drogprevenciótól kezdve a pártfogói tevékenységig, ahol mi is tanulni tudunk – mondta dr. Beke Szilvia, a Gál Ferenc Egyetem tanszékvezető dékánhelyettese.

Az esemény végén Dr. Papp Zoltánnak címzetes egyetemi docens címet adományozott a Gál Ferenc Egyetem az intézményen folyó oktató-kutató munkában évek óta végzett kiemelkedő tevékenységéért.