Közös szenvedélyük a matematika - a 35. Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetése

2024. 03. 01., 18:01
Idén 35. alkalommal rendezték meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A megmérettetés vármegyei fordulójának szervezésére idén is a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolát kérte fel a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány. A 9-12. évfolyam számára megtartott eredményhirdetésen összesen 80 diákot jutalmaztak.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 19 képet tartalmaz

Az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékeinek előadásában a Kecskemét is kiállítja című művet hallhatták ma délután a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola dísztermében a vendégek. A felkészítő tanárok, iskolaigazgatók és 9-12. évfolyamos diákok a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei eredményhirdetésére gyűltek össze. A matematikai tehetségeket a verseny megyei szervezőjének, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvodának igazgatója köszöntötte.

Az első fordulóban majdnem 50 ezer diák versenyzett, ez egy nagyon szép szám. Szeretném kiemelni, hogy közülük mintegy negyedik határon túli versenyző volt, tehát most már Kárpát-medencei versenyről beszélhetünk. Bács-Kiskun vármegyében 27 iskolában 7 városban írták a gyerekek a versenyt
— árulta el dr. Szabó Ildikó, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A verseny első fordulóján egészen pontosan 49 422 diák oldotta meg a verseny feladatait, közülük 10 425 volt felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági magyar diák. Az igazgató hozzátette, egy ilyen nagyméretű verseny előkészítése nagyon sok munkával jár. Így a rendezvényen a verseny megrendezését, lebonyolítását segítő felnőttek munkáját is megköszönték.

Az ő segítségük mindenképpen kellett ahhoz, hogy ma mintegy 80 diákot jutalmazzunk a legeredményesebbek közül
— fogalmazott dr. Szabó Ildikó.

Bács-Kiskun vármegyében 501 tanuló vett részt a verseny első fordulóján. Közülük kerültek ki a díjazottak. Legtöbbjük az egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de vannak köztük olyan diákok is, akik az egyéni versenyben ugyan nem kerültek évfolyamukon a legjobb 10 közé, de két iskolatársukkal együtt csapatban nyújtott kiemelkedő eredményük alapján kaptak meghívást a mai alkalomra.