Címke: dr. Szabó Ildikó
Keresés
Dátum választó
Rendezés
663 találat
2024.05.15

Iskolai körkép 1.

Befejeződött már a leendő első osztályosok beiratkozásának időszaka. Igaz a gyermeklétszám a tavalyi évhez képest csökkent, viszont mégis voltak olyan iskolák, ahová kétszeres túljelentkezés is mutatkozott. Töretlen népszerűségnek örvendenek a szülők körében a kéttannyelvű-, és a természettudományi tantárgyak kiemelt szintű oktatása, valamint a sport. Kiemelő magazinunk két részben is bemutatja a kecskeméti iskolák kínálatát. Ma a kecskeméti állami iskolákból és az egyháziakból kaphatnak ízelítőt.
2023.09.15

Átadták a kívül-belül megújult Bocskai utcai óvodát

Átadták és megáldották péntek délelőtt a csaknem 600 millió forintból kívül-belül megújult Bocskai utcai óvodát. A negyvenéves épületet másfél év alatt újították fel, gyakorlatilag csak a falakat tartották meg. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében kiemelte: a katolikus egyház országos óvodafejlesztési programja keretében három kecskeméti óvoda is megújult vagy újul meg a közeljövőben. A Bocskai utcai óvoda mellett idén júniusban adták át a megújult Teleki László utcai ovit, és hamarosan felújítják a Szent Imre utcai óvodát is. A Bocskai utcai óvoda pénteki ünnepélyes átadásán részt vett Soltész Miklós államtitkár és dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek is.
2023.05.20

A KTV Petőfi-filmjeiről is kérdezték a műveltségi vetélkedő döntőseit

Ma tartották meg a Nyugdíjas Szövetség három fordulós műveltségi vetélkedőjének döntőjét. A versenyt Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából hirdették meg. A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolában megrendezett megmérettetésen 9 csapat vett rész, melynek tagjait a Kecskeméti Televízió által Petőfiről készített filmjeiről is kérdezték.
2023.02.07

Megújul a Petőfi Sándor katolikus óvoda

Új tornacsarnok, hőszigetelés, megújult belső terek - a padlótól a plafonig megújul a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai tagintézménye. A bontási munkálatok tavaly szeptemberben kezdődtek, várhatóan idén tavasszal átadják a megújult intézményt. A beruházás 556 millió forintból valósul meg.