KSZC - Ablak a szakképzésre

2023. 11. 07., 17:33
Bemutatkoznak a Kecskeméti Szakképzési Centrum intézményei. Főként a szakmát tanuló felvételizőket és szüleiket várják a nyílt napokra. A mai napon a Kada Elek Technikumban és a Szent-Györgyi Albert Technikumba vártak több száz érdeklődőt.
Fotó: Hájas Barnabás
A galéria 24 képet tartalmaz

Izgatottan készültek ma a diákok is a Kada Elek Technikum aulájában. Az intézmény ma tartotta idei 2. nyílt napját. Az esemény népszerű volt, több mint százan látogatták meg az iskolát. Az elsődleges cél a tájékozódás minden évben, a prioritások azonban változnak.

- A leggyakoribb kérdés, hogy milyen szakmákat oktatunk, ezzel a szakmával hol lehet elhelyezkedni a munkaerőpiacon, illetve a kéttannyelvű képzésnél felmerült az, hogy tudnak-e továbbtanulni ezzel az idegennyelv- tudással - mondta Hirman Judit, a KSZC - Kada Elek Technikum igazgató helyettese.

Az érdeklődő diákoknak és szülőknek bemutatták az iskola lehetőségeit és eszköztárát egyaránt. A Kada Elek Technikumban arra is igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy a szakmai oktatás még a reál, pénzügyi szakmáknál sem olyan száraz már, mint régen. Folyamatosan változik a módszertan.

- A reál tantárgyaknál az élményközpontúságra kell törekedni. De nem megspórolható az, hogy az embernek komolyan tanulnia kell és komoly tanulmányokat kell végeznie. Persze minden iskolában próbálunk a projektek felé és a projekt pedagógia felé nyitni, ez elkerülhetetlen, mivel maga a vizsga is már projekt alapon történik – emelte ki Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója.

A mai napon a Kada Elek Technikum mellett a Szent-Györgyi Albert Technikumban is várták az érdeklődőket, de a Kecskeméti Szakképzési Centrum minden intézménye igyekszik bemutatkozni hasonló módon novemberben. A témával bővebben kiemelő című magazinunkban is foglalkozunk.