KTE kosárlabda: egy újabb siker lenne az igazi karácsonyi ajándék

2022. 12. 19., 18:40
Szerdán 18 órakor a Zalaegerszeggel zárul a 2022-es naptári év a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét számára.

Sűrű a program karácsonyhoz közeledve, hiszen a szombati soproni túra után szerdán már a Zalaegerszeg ellen csap össze a Messzi István sportcsarnokban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A Magyar Kupa-szereplés már biztos a hírös városiak számára, de a munka dandárja még ezután következik Forray Gábor és legénysége számára.

- Büszke vagyok az egész klubra, a játékosaimra, mert tulajdonképpen várakozáson felül teljesítve, simán kvalifikáltuk magunkat a Magyar Kupa küzdelmeibe - mondta Forray Gábor vezetőedző. - Ez volt az első titkos célunk, ezt teljesítettük. Még rengeteg munka vár ránk azonban, hogy a végső célunkat elérjük. A ZTE elleni összecsapás is kulcsfontosságú lesz számunkra. 

Mi várható a szintén hét győzelemmel álló ZTE ellen szerdán?

-Most is, és úgy gondolom az alapszakasz végén is közvetlen riválisunk lesz a Zalaegerszeg - mutatott rá a tréner. - Három csapat kivételével azt mondhatjuk, hogy bárki képes a másik ellen győzni, nagyon kiegyenlített a mezőny. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a ZTE-nek mély kerete van, öt légióssal, kompakt csapatot alkotnak. A játékuk fazonját két amerikai hátvéd, Trice és O’Reilly szabja meg, akik minőségi kosárlabdázók. Mellettük ott van még a rutinos Rakicevic, a jól dobó Smith és a mozgékony magasember Ostojic. A magyar magot tekintve is erősek, kellő NBI-es tapasztalattal. Több szerkezetben is tudnak kosárlabdázni, taktikailag képzett, fegyelmezett csapatról beszélünk.  A két tengerentúli hátvédet kell tudnunk limitálni, és támadásban újra megcsillantani azt a dobóformánkat, amelyet már megmutattunk korábban. Mindenképpen győzni szeretnénk, hogy karácsonyra ezzel ajándékozzuk meg szurkolóinkat - zárta gondolatait Forray.

Forrás: ktekosar.hu