Kukoricza Jancsival utaznak a Móra Ferenc Iskola tanulói a felnőtté válás útján

2022. 12. 14., 11:46
A Móra Ferenc Iskoláért és Diákjaiért Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült „Az innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott program azonosító száma NTP-INNOV-22-0003, a támogatás mértéke 1.753.000 Ft.
A galéria 10 képet tartalmaz

A Móra Ferenc Általános Iskolában 2022 szeptembere óta megvalósuló, „Kukoricza Jancsival a felnőtté válás útján” címet viselő tehetségműhely célja, hogy a gyermekeket a mesék világán keresztül vonja be a nem hagyományos tanulási formákba, kialakítsa bennük a színházba járás igényét, színházszeretővé, színházértővé nevelje őket, megismerkedjenek a színházi alkotófolyamat összetevőivel miközben a különböző társadalmi háttérrel rendelkező gyermekek integrációját is elősegíti.

A foglalkozások során a tehetségígéretek Tomek Mária pedagógus vezetésével a kiválasztott irodalmi műhöz szöveg- és forgatókönyvet írnak, jelmez-, díszletelemeket készítenek, elkészítik a bemutatásra kerülő szereplőábrázolásokat és meserészleteket.

A tehetségműhely végső produktumát jelentő, a gyermekek által létrehozandó komplex előadás, ami – a Petőfi évhez kapcsolódva – Petőfi Sándor János vitéz c. elbeszélő költeményének feldolgozásával jön létre, a szerepvállalást, önmegvalósítást helyezi a fejlesztés középpontjába. A program részét képezi a János Vitéz Látogatóközpont meglátogatása is. A program megalapozza a színházi élmények értő befogadásához szükséges innovatív tudásrendszert, az értelmi és érzelmi intelligencia fejlődését.

A tehetségműhely 2023 júniusában kiállítással és előadással zárul, ahol a létrejött szereplőábrázolást és mesefeldolgozást láthatják a nézők.

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.