Láss jól, vezess biztonságosan!

2023. 09. 25., 18:05
„Láss jól, vezess biztonságosan" címmel közlekedésbiztonsági kampány indult. A kampányindító sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt tartották Kecskeméten, a Gokart Hotel és Étteremben. A kampány a megfelelő látás, a jól megválasztott gumiabroncs és a vezetéstechnika fontosságára hívja fel a figyelmet. A rendezvény végén a sajtó munkatársai tesztelhették ügyességüket egy Alpine A110GT sportautóban,
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 27 képet tartalmaz

Az ősz és a tél beköszöntével az utakon egyre zordabbak lesznek a közlekedési körülmények. Az autó műszaki állapota és a megfelelő gumiabroncs megválasztása mellett a látásnak van a legfontosabb szerepe. A rossz látású vagy nem megfelelő szemüveget viselő sofőrök és gyalogosok veszélyeztetik saját és mások biztonságát az utakon.  A „Láss jól, vezess biztonságosan” közlekedési kampány három tényező fontosságára hívja fel a figyelmet.

– Ha megnézetjük a szemünket, kiderül, hogy jól látunk, vagy ha mégsem, megkapjuk a megfelelő szemüveget, kontaktlencsét, részt tudunk venni egy vezetéstechnikai tréningen. Ha ez a kettő megvan, akkor már csak az a fontos, hogy az évszaknak megfelelő gumiabroncsunk legyen. Ez a három fő követelmény a biztonságos vezetéshez
— hangsúlyozza Varga Péter, projekt manager.

A kampány a Magyar Optikus Ipartestület kezdeményezésére a Continental Hungaria Kft., az ORFK-Országos Balesetvédelmi Bizottság és a Driving Experience Kft. együttműködésével jött létre, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az éleslátás és a megfelelő vezetéstechnika fontosságára. Mindezt közlekedésbiztonsági szakember, vezetéstechnikai tréner segítségével teszik.

A sajtótájékoztató után az újságírók tesztelhették is a gokart pályán vezetési képességeiket.

A ma indult, két hónapos akcióhoz már közel 100 optika csatlakozott, ahol a lakosok látásvizsgálatot kérhetnek. A kampánnyal egy időben egy nyereményjáték is indul, melynek részleteiről és a csatlakozott optikákról a szeretem a szemem.hu oldalon tájékozódhatnak.