Légtérből is ellenőriztek a rendőrök az M5-ösön

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 17., 08:51
A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai a Kecskeméti Rendőrkapitányság egyenruhásainak közreműködésével végezték a fokozott ellenőrzést.

A 2023. március 16-án 9 órától 14 óra 30 percig tartó akcióban részt vett a Készenléti Rendőrség helikoptere is, így a gépkocsizó egységek tevékenységét a parancsnokok a légtérből irányították.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban az sztráda leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

A komplex akció során hatvanöt külföldi és két magyar állampolgárságú sofőr szegte meg a nehéz tehergépjárművel történő előzés szabályait. Még mindig több olyan sofőr akadt, aki a folyamatos kampányok ellenére nem használta a biztonsági övet vezetés közben.

Összességében a rendőrök 71 esetben másfél millió forintot meghaladó bírságot szabtak ki a szabálytalankodókkal szemben. A közlekedési jogsértések miatt kiszabott bírságok megfizetésére a helyszínen is lehetőség volt POS terminál segítségével; huszonhatan éltek is az azonnali fizetés lehetőségével.

A légtérből végrehajtott forgalom-ellenőrzés ismét bizonyította hatékonyságát: az akció ideje alatt negyvennyolc sofőrrel szemben a légtérből leadott jelzés alapján kezdeményezték a rendőri intézkedést.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán a közlekedésbiztonság javítása érdekében a jövőben is folytatódnak a hasonló akciók. A rendőrség arra kéri az autópályán közlekedőket, hogy a saját és mások biztonsága érdekében minden esetben tartsák be a sztrádákra vonatkozó különleges szabályokat is!

…hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság