„Légy erős és bátor!” – új izraelita hittankönyv készült

2022. 12. 20., 17:37
Egy hiánypótló sorozat új tagját, egy hatodikos gyermekeknek szóló izraelita hittankönyvet mutattak be ma (kedd) Kiskunhalason. Az eseményre ellátogatott Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is.
A galéria 10 képet tartalmaz

„Légy erős és bátor!” címmel, új izraelita hittankönyvet mutattak be ma (kedd) Kiskunhalason. A hatodik osztályosoknak szóló hiánypótló könyv újabb része az általános iskolások számára eddig megjelent sorozatnak.

Ennek a kötetnek a főszereplője Dávid és Sámson. Ők vezetik végig a gyerekeket a saját történetükön keresztül és más történeteken keresztül. Az egész bele van ágyazva egy párbeszédbe, ahol novella, illetve kisregény formában nézzük át a fejezethez tartozó tartalmakat. Természetesen a végén vannak ismétlő feladatok gyakorlatok
— mondta a rendezvényen Róna Tamás főrabbi, a könyv egyik szerzője.

A „Légy erős és bátor!” című könyvet Róna Tamás főrabbi, a mű egyik szerzője mutatta be ma stábunknak is Kiskunhalason. A főrabbi mellett Vasadi Péter és Galuska László Pál neve fémjelzi a kötetet. A könyv több mint 1500 illusztrációt tartalmaz és mind szövegezésében, mind megjelenésében igyekeztek szem előtt tartani a célkorosztály igényeit. Az új zsidó hittankönyv célja, hogy a hatodikos fiatalok megismerhessék a vallási történetek mögött rejlő igazságokat, tanításokat, amelyek kortól független bölcsességek egyben.  Az új tankönyvet Soltész Miklós államtitkár méltatta.

Mit foglal magában? A bátorságot, és ami legalább ilyen fontos, a hagyománytiszteletet. És hogy ha mi is ebben a korban, amiben vagyunk, bátorságot tudunk felmutatni sok mindennel szemben és sok mindenkiért, hogy ha a hitet meg tudjuk őrizni akár a zsidó testvéreinkért, akár a keresztény felekezetért, akkor ti is kedves fiatalok, tovább tudjátok adni, akkor meg fogunk maradni
— mondta Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

A ma bemutatott hittankönyv, ahogyan a sorozat előző részei is, állami támogatás segítségével valósulhatott meg.