Címke: Róna Tamás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
131 találat
2024.05.21

Róna Tamás főrabbival beszélgettünk lág báómerről

A lág báómer az ómerszámlálás harmincadik napja. Az ómerszámlálás a peszách és sávuot közötti ötvennapos időszak neve, melynek első, gyászszokásoktól terhelt szakasza lág báómerkor ér véget. Erről beszélgettünk a KTV Kiemelő magazinjának kedd esti adásában prof. dr Róna Tamás főrabbival, a ZSIMA elnökével.
2024.04.23

Szerdán ÉlŐvíz!

Szerda este ismét jelentkezik az ÉlŐvíz. A KTV vallási magazinjában ezúttal a Szentírási közös úton című konferenciáról láthatnak összeállítást, valamint bemutatjuk a „Passió órát”, amely segíti a híveket elmélyedni Krisztus szenvedésében.
2024.04.18

Szentírási közös úton

Ma rendezte meg a Magyarhoni Zsidó Imaegylet és a Barankovics Izraelita Műhely a Szentírási közös úton – Izrael ígérete a Szentíráson és történelmen átívelve című konferenciát. A konferencia erősíti a zsidó-keresztény párbeszédet.
2023.05.30

Emléktáblaavató-ünnepség a Wojtyla-házban

Az Egressy utca 5. szám alatti ház egykori lakói előtti tisztelgés jeléül emléktáblát avatott ma délelőtt a Karol Wojtyla Barátság Központ. Az intézménynek helyet adó épületből tízen, köztük apró kisgyermekek és időskorúak váltak a holokauszt áldozatává.