Letartóztatásba kerülhet a dizájner drogokat terjesztő banda

KÖZLEMÉNY
2023. 09. 29., 08:34
A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt három férfi és két nő letartóztatását indítványozza, akiket kedden este öt lajosmizsei helyszínen tartott összehangolt rendőri akcióban fogtak el.

A megalapozott gyanú szerint a dizájner drogokkal kereskedő bűnözői csoport most elfogott öt tagja – három férfi és két nő – a lakóhelyükön „kristály” és „angyalpor” fantázianevű dizájner drogok szervezett kereskedelmével foglalkoztak. Vevőik között kiskorúak is voltak.

A több vármegye kommandósainak részvételével öt lajosmizsei helyszínen kedd este végrehajtott nagyszabású rendőri akcióban a nyomozók mind az öt kereskedőt őrizetbe vették és új pszichoaktív anyaggal visszaélés súlyosabban minősülő bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség a terhükre rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények elkövetésének jellegére, szervezettségére figyelemmel valamennyiükkel szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza, mivel a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező gyanúsítottak esetében reálisan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani lehet továbbá attól, hogy szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást az eljárás jogellenes befolyásolásával megnehezítenék. Letartóztatásukat  a bűnismétlés veszélye is indokolja, mivel a terhükre rótt bűncselekményeket huzamosabb időn át, életvitelszerűen követték el, ráadásul négyen közülük büntetett előéletűek.

Letartóztatásukról az illetékes nyomozási bíró a mai napon dönt.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség