Leviczky Cirill országos egészségügyi szervezet elnöke lett

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 24., 10:37
Az Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület tisztújító közgyűlést tartott 2023. március 22-án Pécsett, ahol új elnököt és elnökségi tagokat választott. Az egyesület elnöki tisztségét Leviczky Cirill tölti be a következő öt évben, aki maga is szisztémás szklerodermával él 15 éve. Leviczky Cirill civilben a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja és 32 éve önkormányzati képviselő Kecskeméten.

A szkleroderma egy ritka és súlyos autoimmun betegség, amely a bőr és a belső szervek kötőszövetének megvastagodását okozza. A betegség jelenleg nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel az életminőség javítható. Az Országos Szkleroderma Egyesület 2005-ben alakult meg azzal a céllal, hogy segítse a betegek tájékozódását, összefogja őket és képviselje érdekeiket.

Az új elnök megköszönte az eddigi elnök és elnökségi tagok munkáját, akik sokat tettek az egyesület fejlődéséért és a betegek támogatásáért. A következő időszak feladatainak a szervezeti élet megújítását és a működési terület Kárpát-medencére történő kiterjesztését nevezte. Az idei legnagyobb feladat az éves Világnap és betegtalálkozó megszervezése lesz júniusban, amelyre minden érintettet szeretettel várnak.

Az Országos Szkleroderma Egyesület nyitott minden olyan személy és szervezet felé, aki segíteni szeretne a betegeken vagy többet szeretne megtudni a betegségről. További információkat az egyesület honlapján (www.szkleroderma.hu) vagy Facebook-oldalán (www.facebook.com/szkleroderma) találhatnak.