Lezárásokra számíthatunk a KTE-Fradi meccs miatt

A rendőrség is készül a szurkolói keménymag érkezésére

2023. 05. 10., 10:44
Május 13-án, szombaton a Széktói Stadionban a KTE csapata a Ferencváros együttesét fogadja az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó mérkőzésén. Az összecsapásra minden jegy elkelt. A minél gördülékenyebb, biztonságosabb lebonyolítás érdekében több intézkedést is hoztak.

Szombaton a Ferencváros együttesét fogadja a KTE csapata a Széktóiban. A minél gördülékenyebb, biztonságosabb lebonyolítás érdekében az önkormányzat egyeztetést hívott össze a klub, a rendőrség és a városrendészet bevonásával. A megbeszélés eredményeként az alábbi intézkedések lesznek:

– A Sport utca, valamint a Csabay Géza körút az Izsáki úttól az Aqua Hotel parkolójáig terjedő szakasza le lesz zárva a járműforgalom elől szombaton 17.30 órától a mérkőzés kezdetéig, 19.30 óráig.

– A mérkőzés idejére az útszakaszokat megnyitják a járműforgalom előtt, majd annak befejezésekor, várhatóan 21.30 órától 22.30 óráig ismét le lesz zárva.

– Az Olimpia utca a Csabay Géza körút irányából le lesz zárva 17.30 óra és 19.30 óra, valamint 21.30 óra és 22.30 óra között. A forgalom csak a Messzi István sportcsarnok irányából lesz biztosítva.

Parkolás:

A hazai szurkolók az Olimpia utcai szervizút parkolóit a Messzi István Sportcsarnokig, a sportcsarnok parkolóját, a sport akadémia parkolóját, valamint a Széktői stadiontól az Izsáki út felé eső bevásárlóközpontok közforgalom számára megnyitott parkolóit használhatják.

A vendég szurkolók a Stadiontól a Széchenyiváros  felé eső parkolókat használhatják, tehát a Kecskeméti Fürdő, a Tó Hotel, valamint a Domb Beach nagy parkolóját vehetik igénybe, ezeken kívül  a Tatár soron az útpadkán is leállhatnak.

A sajtó munkatársai a volt Szauna Hotel előtt parkolhatnak.

Az egyes parkolók megközelítésére a belépőjegy felmutatásával lesz lehetőség.

A mérkőzés ideje alatt teljesen le lesz zárva a Bóbis Gyula téren lévő parkoló (vendég kapu), illetve az Olimpia utcán a 4-es kapunál lévő 6 darab parkoló, mivel ezt a részt a rendőrség műveleti területként fogja használni.

A rendezők kérik a hazai szurkolókat, hogy lehetőség szerint tömegközlekedési eszközzel vagy gyalog közelítsék meg a stadiont. Arra kérik a nézőket, hogy időben érkezzenek meg a helyszínre. A mérkőzés után először a vendég csapat szurkolói hagyják majd el a stadiont.

Rendőrség:

A Kecskeméti Rendőrkapitányság is készül a szurkolói keménymag fogadására, annak érdekében, hogy a köztereken ne legyenek rendzavarások. A közösségi médiában terjedő hírek szerint már most forrnak az indulatok, ezért a rendőrség mindent megtesz majd a főtéren zajló civil események biztonságos lebonyolítása érdekében, de odafigyelnek majd az ultrák tervezett útvonalára is.

Kecskeméti TE:

A vendég szurkolók parkoltatása a Kecskeméti Fürdő parkolójában, valamint a Tatár soron az útpadkán lesz lehetséges (zölddel jelölt területek). 

A hazai szurkolók parkolása az Olimpia utca egészén, a Messzi István Sportcsarnokig terjedő szakaszon, valamint a stadion környezetében lévő bevásárlóközpontok közforgalom számára megnyitott parkolóegységeiben lesz lehetséges (lilával jelölve). 

A Sport utca, valamint a Csabay Géza körút az Izsáki úttól az Aqau Hotel parkolójáig terjedő szakaszon várhatóan 17:30-tól a mérkőzés kezdetéig lezárásra kerül, majd a körút forgalmának korlátozása a mérkőzés ideje alatt feloldásra kerül. A mérkőzés végén (várhatóan 21:30) a szurkolótáborok elvonulásának biztosítása érdekében a fent jelzett útszakasz ismételten lezárásra kerül (pirossal jelölve) 

A mérkőzés kezdetét megelőzően, valamint a mérkőzés végeztével a hazai és a vendégszurkolók elkülönítése végett a 2-es hazai pénztár és a 3-as vendég pénztár között kordon kerül kihelyezésre, egészen a Kecskeméti Fürdőig (feketével jelölve) 

A mérkőzés befejezését követően azon hazai szurkolók, akik a Széchenyiváros felőli oldalon parkolnak le járműveikkel, vagy gyalogosan érkeznek a mérkőzésre, a sportesemény végén a gépjárműveiket csak a vendégszurkolók elvonulását követően tudják megközelíteni, továbbá gyalogosan a jelzett városrész irányába elhagyni a helyszínt.

A rendőrségi gépjárművek a Bóbis Gyula téren lévő parkoló teljes területét (kékkel jelölve), illetve az Olimpia utcán a KTE utánpótlás csapatának épülete előtt található parkoló egységből 6 férőhelyet fogják igénybe venni, ezért a jelzett parkoló részek műveleti területnek lesznek minősítve.

A KTE kéri a hazai szurkolóközönséget, hogy a mérkőzésre történő kijutásukhoz vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket, mivel a stadion környékén a gépjárművek parkolására rendelkezésre álló terület korlátozott számban áll rendelkezésre.