Light Friday Kecskeméten - Nem csak látni, látszani is kell az utakon

2023. 11. 03., 17:54
Fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és kerékpáros-villogókat osztott pénteken országszerte a rendőrség. Kecskemét egyik forgalmas pontján is a láthatóság fontosságára hívták fel a figyelmet a rendőrök. A Látni és látszani kampányhoz kapcsolódó "Light Friday" akciót a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szervezte.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 15 képet tartalmaz

Az ősz és hamarosan a tél beköszöntével egyre jobban kell figyelnünk gyalogosan és kerékpárosan is a láthatóságunkra, mivel nagyon sok baleset a rossz látási viszonyok miat, vagy a láthatóság hiánya miatt történik meg. Fontos, hogy mindig láthatóak legyünk és lássunk is. Ezért csatlakozik évről évre, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az országos Látni és látszani kampányhoz.

Ehhez kapcsolódóan szervezték meg pénteken a Városháza előtt a "Light Friday" akciót. Az arra közlekedők hasznos ajándékokkal térhettek haza.

– Nagyon sok olyan eszközünk van, amit akár gyalogosan, akár kerékpárosan is lehet, illetve  kell is használni. A láthatóságot elősegítő mellény kötelező tartozék, de vannak fényvisszaverő kar- és csuklópántjaink, világító eszközeink, kerékpáros lámpánk, küllő prizmánk, fényvisszaverő matricáink. Ezeket fel lehet rakni táskára vagy akár a gyerekek kabátjára is 
— magyarázza Dudásné Tóth Erika r. őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság titkára.

Emellett nyereményjáték is várt a bátrabbakra, akiknek vezetéssel, kerékpározással, vagy éppen gyalogos közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. Helyes megoldás esetén pedig ajándékcsomagot kaptak. A rendőrség emellett jó tanácsokkal is ellátta a közlekedőket.

– Nemcsak ajándékokkal és láthatóságot elősegítő prevenciós eszközökkel állunk az érdeklődők szolgálatára, de szívesen válaszolunk bármilyen közlekedéssel kapcsolatos kérdésükre is – tette hozzá Dudásné Tóth Erika.

A rendőrség célja évről-évre, hogy felhívja a figyelmet a láthatóság fontosságára, főleg ebben az időszakban mikor korán sötétedik vagy éppen gyakori a borús, esős idő.