Majális és futóverseny Helvécián

2023. 04. 29., 12:25
Futóversennyel indult ma (szombaton) az idei Majális Helvécián. Az érdeklődőket a nap folyamán többek között kutyás bemutató, mesebusz, humorista, néptáncosok várják, de a finom ételek sem hiányoznak.
A galéria 13 képet tartalmaz

Futóversennyel egybekötött majálist tartanak ma Helvécián. A III. Helvéciai futás már reggel elindult öt távon, amelyen a nagyközségben élők mellett kecskemétiek is részt vetek. Az indulók között gyermekes családok, és idősebbek is részt vettek köztük egy 83 éves helyi sportember is.

A Helvéciai Majálist dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg.

-Egy majális alkalmat teremt arra, hogy a helyi közösség együtt szórakozhasson, beszélgethessen és tehessen egymásért. Ha itt szétnézünk, az önkormányzatnak köszönhetően van futás, vannak programok kicsiknek is nagyoknak, megtalálható a gasztronómia is, vagyis minden adott ahhoz, hogy kellemesen töltsük el a mai napot
— mondta dr. Mák Kornél.

A rendezvény kapcsolódott a Petőfi 200 emlékév rendezvényeihez is, hiszen ott volt a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár előtti téren a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat mesebusza is. A rendezvény több száz helyi és környékbeli érdeklődő mellett zajlik a kora esti órákig. A napot utcabál zárja majd.