Május 7-én anyák napi virágültetés a Főtéren a Kecskemétimamival

2023. 05. 05., 10:50
"Virágok az Édesanyákért" címmel anyák napi virágültetésre várják a családokat Kecskeméten május 7-én, vasárnap délelőtt. A résztvevők, előzetes regisztrációt követően 1-1 virágot ültetnek el gyermekeikkel.

Kilenc éve annak, hogy a Kecskemétimami megszervezte első anyák napi virágültetését Kecskemét főterén. A cél az volt, és ez azóta sem változott, hogy maradandó élményt adjanak az édesanyáknak és a gyerekeknek, ezzel is mutatva, hogy anyának lenni és családban élni jó!

Ültess édesanyádnak, nagymamádnak egy virágot!

Az édesanyák és gyermekeik közösen névre szóló szívecskével ellátott palántákat ültetnek Kecskemét Főterén, melyek virágba borítják majd a helyszínt, és megdobogtatják a szíveket a séták során. A palántákat a szervezők biztosítják azok számára, akik előzetesen regisztráltak az eseményre.

Mit kell tenniük a résztvevőknek?

  • Regisztrálni
  • A hurkapálcikákon található szívecskére ráírni gyermekeik nevét
  • Felszerelést hozni az ültetéshez: homokozólapát vagy ültetőlapát, öntözőkannácska és/vagy kisebb flakon víz, kesztyű, alkoholos filc (ha van otthon)
  • Elültetni a palántát
  • Mellé tűzni a szívecskét

Mindenki annyi virágot ültethet, ahány gyermeke van, de aki szeretné, a saját édesanyját is meglepheti egy virággal. Ehhez csak annyi kell, hogy őt is be kell regisztrálni, és el kell hozni. Biztosan nem fog ellenkezni, sőt, nagy örömöt okoznak számára.

Helyszín: Kecskemét, Kossuth tér, Város karácsonyfája (polgármesteri hivatal előtt)
Időpont: 2023. május 7. 10:30 (előtte virágok kiosztása)
Szervezők: Kecskemétimami Családi Online Magazin, Hírcse - Hírös Családmentor Egyesület, és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Kapcsolódó program is lesz, érdemes kismotorral érkezni!

A IX. Születésünnep Kecskemét rendezvény nyitányaként, az ültetés előtt kismotoros felvonulás várja a kicsiket, amelyen a saját motorotokkal vehetnek részt. Ez a Református Gimnázium elől indul 10 órakor, és közösen gurulnak oda a gyerekek a virágültetés helyszínére.  

A délelőtt programja percről-percre:

  • 9 órától Veterán autótalálkozó a főtéren, az ültetés végéig ott lesznek és a gyerekek megcsodálhatják őket.
  • 9:45-től gyülekező a Református Gimnázium előtti sétány végén azoknak, akik a motoros felvonuláson is részt vennétek
  • 10 órától kismotoros felvonulás a főtér középső sétányán át a Városházáig.
  • 10 órától: virágok kiosztása a Városháza előtt
  • 10:30 Köszöntő, közös Anyák napi virágültetés

Idén sem maradhat el a már megszokott jótékonyság: aki teheti édesanyaként támogasson egy másik édesanyát, hozzon magával egy tartós élelmiszert vagy tisztálkodási szert, mellyel olyan édesanyák háztartását támogathatod, akiknek napi szinten nehézséget okozhat meleg ételt, vagy egyáltalán ételt tenni az asztalra. 

A felajánlásokat a Kecskeméti E-KECSAP (Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványnak) részére adják át a szervezők.

A virágültetéssel kezdetét veszi a IX. Születésünnep Kecskeméten, a város legnagyobb Baba-Mama rendezvénye, melynek programjai IDE KATTINTVA érhetők el.