Már ég az első gyertya lángja Kecskemét adventi koszorúján - Videóval

2022. 11. 26., 20:22
Szombaton kora este több száz érdeklődő jelenlétében Kecskemét főterén is felgyulladt az adventi koszorú első gyertyájának lángja. Az Adventi szombat esték rendezvénysorozat keretében igazi karácsonyi hangulat fogadja már az érdeklődőket, érdemes kilátogatni.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 33 képet tartalmaz

Idén már tizenkilencedik alkalommal szervezi meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület az Adventi szombat esték elnevezésű programsorozatát. Hétről-hétre fellobban egy-egy gyertya a város adventi koszorúján, miközben rövid műsorok keretében az egyházak képviselői osztják meg ünnepváró gondolataikat.

Az első alkalom nyitányaként ma eset Adventre hívogató muzsikát hallgathattak a főtérre látogatók az M. Bodon Pál Alapfokú
Művészeti Iskola növendékeinek előadásában. A karácsony misztériumát a Hírös Néptánc Tanoda növendékei elevenítették meg, akik elhozták Kecskemét főterére a Betlehemet.

Ezt követően a Szentháromság (Piarista) Plébánia Műsora következett. A versek és énekek között dr. Finta József érseki helynök, osztotta meg ünnepi gondolatait az érdeklődőkkel. A kecskeméti Nagytemplom plébánosa a türelem fontosságára hívta fel a figyelmet.

-Nagyon sokszor türelmetlenek vagyunk Istennel szemben is. Vannak olyan vágyaink, amelyhez kérjük az Ő segítségét és azonnali teljesítést kérünk, mert ebben a rohanó világban nem érünk rá várni. De tényleg az szolgálná a mi boldogságunkat, amit kérünk? Sokszor az Istennel szembeni türelmetlenségünk hitetlenségre, bizalmatlanságra hangol. Pedig ha türelmesek vagyunk Isten akaratával szemben, akkor észre fogjuk venni, hogy megadja azt amire igazán szükségünk van. Legfeljebb máskor, vagy máshogyan mint ahogy mi gondoljuk, mert az a jobb. És ha valamit nem ad meg Isten, az azért van, mert az a jobb nekünk – mondta Finta József.

 A zenés, verses katolikus ünnepi műsor közben az első gyertyát, Gaál József és dr. Homoki Tamás alpolgármesterek gyújtották meg.

A programot követően Szeretetvendégséggel vár mindenkit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete.