Címke: dr. Finta József
Keresés
Dátum választó
Rendezés
131 találat
2024.04.12

Keresztszentelést tartottak a megújult Mezei utcai keresztnél

Szenteléssel ünnepelték 125. évfordulóját a Mezei utcai keresztnek. A Bencsik Magdolna által állítatott szobrot legutoljára 2005-ben a Wojtyla Közösség Ház újította fel és most Jánosi István tanácsnok kezdeményezésére az önkormányzat végeztette el a szobor renoválását, melyet pénteken délelőtt szentelt meg dr. Finta József érseki helynök.
2024.04.12

Keresztszentelést tartottak a Mezei utcában

Szenteléssel ünnepelték 125. évfordulóját a Mezei utcai keresztnek. A Bencsik Magdolna által állítatott szobrot legutoljára 2005-ben a Wojtyla Közösség Ház újította fel és most Jánosi István tanácsnok kezdeményezésére az önkormányzat végeztette el a szobor renoválását, melyet pénteken délelőtt szentelt meg dr. Finta József érseki helynök.
2024.04.11

Harmincéves fennállását ünnepelte a KÉSZ kecskeméti csoportja

Gálavacsora keretében adott hálát az elmúlt 30 évért és tekintett a jövőbe a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) 1994-ben megalakult kecskeméti csoportja. Az ünnepséget Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, valamint dr. Osztie Zoltán atya, az országos KÉSZ korábbi elnöke és dr. Zachar Péter Krisztián, a KÉSZ jelenlegi országos társelnöke is megtisztelte jelenlétével.
2024.01.24

Ma este újra ÉlŐvíz!

Ma este 20 órakor újra jelentkezik a KTV ÉlŐvíz című vallási magazinja. A januári adásban a héten zajló ökumenikus imahéttel foglalkoznak, emellett beszélgetést láthatnak Tódor Norberttel, a Karol Wojtyla Barátság Központ munkatársával, aki többek között arról mesélt, hogyan találkozott Istennel és hogyan lett hitetlenből hívő.
2024.01.05

Házszentelést tartottak a Wojtyla Házban

Christus Mansionem Benedicat - Krisztus áldja meg e házat. Ez a felirat olvasható újra a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjének falán és az ajtók fölött. Szombaton, január hatodikán van ugyanis vízkereszt napja. A legismertebb szokás ezzel kapcsolatban a házak szentelése.
2023.11.11

Őszi egészségnapok az Agórában

Ma délelőtt kitárta kapuit az Őszi egészségnapok a gyógyító természet erejével a lélek útjain elnevezésű rendezvény. A Hírös Agórában november 11-12. között egy helyen megtalálhatóak a természetes gyógymódok, a meditáció, előadások, torna, valamint egészséges ételek és táplálék-kiegészítők.
2023.04.27

Finta József plébános atya a pápalátogatás jelentőségéről

Dr. Finta József plébános atyával, érseki helynökkel beszélgettünk a közelgő pápalátogatás előtti készületről, az esemény jelentőségéről és üzenetéről a KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának legutóbbi, szerdai adásában. Finta József elmondta: Kecskemétről több száz ember, diákok és felnőtt hívek egyaránt részt vesznek a hétvégi budapesti eseményeken, melyekre buszokkal, csoportokba szerveződve érkeznek majd a hírös városból. A pápalátogatás megerősítheti a hívekben a katolikus egyház egységének tudatát, és erőt adhat nekik a nehézségekkel terhelt hétköznapok pozitív megélésében - hangsúlyozta a Főplébánia vezetője.
2023.04.26

Ma este ÉlŐvíz!

Ma este 20 órától újra jelentkezik az ÉLőVÍZ, a Kecskeméti Televízió vallási magazinja. A mai adásában Göde Ferenc belsőépítész tanúságtételét hallhatják majd. Az építész elmeséli megtérésnek különleges történetét. A hét végi pápalátogatás kapcsán pedig dr. Finta József plébános osztja meg gondolatait.
2023.04.05

Dr. Finta Józseffel beszélgettünk a húsvét üzenetéről

Közeledik a kereszténység legnagyobb ünnepe. Idén Április 7-ére esik Nagypéntek Jézus Krisztus kereszthalálának napja. Ez az egyházi év legcsendesebb napja. Az Egyház nagypénteken szigorú böjt megtartását szokta kérni a hívektől. A húsvét üzenetéről beszélgetünk most Dr. Finta József érseki helynökkel, a Kecskeméti Nagytemplom plébánosával.
2023.03.30

Szabadság, bűn és irgalom: Finta József tartott előadást a KÉSZ sorozatában

A szabadság, a bűn és az isteni irgalom kapcsolatát járta körül dr. Finta József plébános, érseki helynök a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) havonta megrendezett előadássorozatának március 29-ei alkalmán. A főplébánia Lestár téri közösségi terme megtelt a nagyböjt derekán tartott előadásra, mely számos alapfogalmat és hittételt segített tisztázni a húsvétra készülő híveknek.