Március 16-ig várják a jelentkezéseket a Magyar Kézműves Remek pályázatra

2023. 02. 27., 12:25
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2023-ban ismét meghirdette a Magyar Kézműves Remek pályázatát.

A magyar hagyományos kézműves alkotók elismerésére szolgáló pályázat célja, hogy segítse a kézművesség pozíciójának megőrzését és erősítését, a minőségi kézműves termékek piacra jutását, a megújulás lehetőségeinek bemutatásával az innováció ösztönzését. Az MKIK Kézműipari Kollégiuma a pályázat folyamatos megújítása által arra törekszik, hogy a magyar kézművesség értékeit és mestereit elismerjék, hogy a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyüljön.

Pályázatokat három kategóriában lehet benyújtani:

1. Tradicionális kézműipar - népi mesterségek, népi iparművészet
2. Iparművészeti kézműipar
3. Mai kézműipar


Az idei évben bevezetésre kerül két különdíj is. A jelentős innovatív értékkel bíró, minőségi kézműves termékeket vagy termékcsaládokat az MKIK a zsűri döntése alapján Innovációs különdíjban részesíti. A fiatal alkotók ösztönzésére a 18-35 éves korosztály kézműves alkotói közül egynek a zsűri az Ifjú kézműves remek különdíjat fogja odaítélni.

A pályázatokat 2023. március 16-ig lehet benyújtani elektronikus formában az [email protected] e-mail címre.

Az előzsűrizés során a fotók, videók és a pályázati adatlap mellékletei alapján arról születik döntés, hogy mely pályaművek jutnak tovább a második fordulóba. Az előzsűrizéshez tehát nem szükséges a pályaművet beszállítani. A második fordulóra az előzsűrizés során továbbjutott pályaművek kerülnek.

A pályázati felhívás és a kapcsolódó dokumentumok elérhetők az alábbi linken:
https://mkik.hu/magyar-kezmuves-remek-2023