Margeaux Claude amerikai keramikusművész kiállítása a Kápolna Galériában

2023. 04. 29., 11:04
Margeaux Claude amerikai művész egészen Minneapolisból, MN-ből érkezett Kecskemétre. Kerámiáiból összeállított kiállítása május 12-ig megtekinthető a Kis-Kápolna Galériában.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 37 képet tartalmaz

Csütörtökön nyílt meg a Kis-Kápolna Galériában az amerikai keramikusművész kiállítása, amelyet Sütő Erika, a Nemzetközi Kerámia Stúdió vezetője nyitott meg.

Margeaux művészete a design hasznosságát, önkifejezést tükrözi, munkája örömöt generál, tükrözve mind a kultúrát, mind az egyéni alkotót. Munkái középpontjában a forma és az önállóság áll, a változás metaforáit vizsgálja a módszer és anyagok, például scagliola, a gipsz, az üveg, a máz, a fa és a karton manipulálásán keresztül. A kutatás és a vizuális allegória kombinációja olyan elrendezéseket és formákat tár fel, amelyek a múltpn és a jelenen való átkelés csúcspontját jelentik.

A fiatal kerámiaművész Minneapolisból, MN-ből származik. BFA diplomáját a Kansas City Art Institute-ban szerezte, míg MFA diplomáját az Alfred University New York-i Állami Kerámia Főiskoláján, kerámia szakon szerezte.

Kerámia kiállítása május 12-ig megtekinthető a Kis-Kápolna Galériában.