Még a börtön területéről is loptak

KÖZLEMÉNY
2023. 04. 05., 08:46
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt két férfival és egy nővel szemben, akik fél év leforgása alatt kilenc lopást követtek el Kiskunhalason. A vádlottak általában telephelyeket, raktárokat és melléképületeket fosztogattak, de egyszer még a kiskunhalasi börtön területéről is loptak.

A vádirat szerint a két férfi – az ügy első- és másodrendű vádlottjai –, valamint női társuk – az ügy harmadrendű vádlottja – 2022 márciusától 2022 szeptemberéig követték el a vád tárgyává tett lopásaikat.

Legmerészebb elkövetésük során az elsőrendű vádlott bemászott a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó ingatlan területére és ott egy használaton kívüli garázsépület tetejéről lebontotta az ereszcsatornát és egyéb bádoglemezeket, majd azokat a kerítésen át kidobálta társának, a női vádlottnak, aki a kerítésen kívül figyeléssel biztosította, hogy senki ne vegye észre az ingatlanba bemászó társát.

Elsőrendű vádlott továbbá az áramszolgáltató üzemi területén, illetve a nyílt utcán összesen öt elektromos elosztószekrényt tört fel és azokból 600.000 Ft értékben tulajdonított el réz vezetékeket és egyéb fémből készült alkatrészeket. Ezen felül feltört egy gazdasági társaság telephelyén lévő raktárt is, amit aztán női társával együtt egy héten át fosztogatott és onnan közel 700.000 Ft értékben vittek el szerszámokat és építési anyagokat.

A másodrendű vádlott önálló kettő, míg elsőrendű vádlott társaként egy lopást követett el, leginkább fémből készült tárgyakra utazott, lopott ereszcsatornát, zászlótartó vasrudakat, talicskákat és alumínium létrát is.

Az ügyészség az elsőrendű vádlottat 6 rendbeli lopás bűntettével és 1 rendeli lopás vétségével, míg a másik két vádlottat 2-2 rendbeli lopás bűntettével és 1-1 rendbeli lopás vétségével vádolja és ezért mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség