Megemelkedett a betegforgalom a házi gyermekorvosoknál

2023. 02. 02., 17:13
Megnövekedett a beteg gyermekek száma az elmúlt hét alatt. Dr. Kiss Katalin gyermek háziorvos arról számolt be, hogy január 30-án észlelték, hogy egye többen keresik fel a rendelőt főleg enterális tünetekkel.
Dr. Kiss Katalin házi gyermekorvos

Rendkívüli módon megemelkedett a betegforgalom a házi gyermekorvosoknál. Dr. Kiss Katalin rendelőjében január 30-án, pénteken észlelték, hogy többen keresik fel a házi gyermekorvosukat.

- Főleg az enterális tünetekkel jelentkező gyermekek száma emelkedett meg. Hányás, hasmenés, hasi görcsök, 40 fokos láz némely esetben. Ez tovább fokozódott hétfőn, amikor is a pénteki 84-es forgalmunk 140-re emelkedett meg - mondta dr. Kiss Katalin.

A szülők ráadásul egyre súlyosabb tünetek miatt keresték fel a házi gyermekorvost. Dr. Kiss Katalin elmondta: a megbetegedések számának hirtelen emelkedését akár étel is okozhatta. Érdekes, hogy nem betegedtek meg az óvodáskorú gyermekek, akiknek van iskolás testvérük.

Dr. Kiss Katalin elmondta, hogy nagyon sok a telefonhívás, ezért előfordulhat, hogy nem érik el a szülők az orvost. Erre megoldás lehet, ha inkább egy rövid e-mailt küldenek.

A háziorvos azt tanácsolta, hogy elsőként tüneti terápiát alkalmazzanak a beteg gyermekeken. Azonban ha súlyosbodnak a tünetek, főleg a hányás és táplálhatatlanság, akkor feltétlenül kérjenek időpontot és keressék fel a rendelőt.