Címke: dr. Kiss Katalin
Keresés
Dátum választó
Rendezés
7 találat
2024.06.09

Kórusünnep kecskemétiekkel a fővárosban

A Csíkszerda Egyesület önkéntesei idén 12. alkalommal szervezték meg Budapesten a Kórusok Éjszakája nyári eseményét. Az évről évre megrendezett fesztivál szombaton 16 órától közel éjfélig ismét élő énekhanggal töltötte be a fővárosi Palotanegyedet. Az est folyamán 8 színpadi helyszínen 30 kórus – köztük a kecskeméti Ars Nova Énekegyüttes, a Scherzo Vegyeskar és a Kodály Intézet kamaraformációja, a Tulipán együttes – adott minikoncertet.
2024.04.16

Dr. Kiss Katalin a közrádió kórusmagazinjának vendége volt

A Bartók Rádió Énekelj velünk című műsora minapi adásának vendége dr. Kiss Katalin volt. A közrádió népszerű kórusmagazinjában a kóruszene, illetve a zeneoktatás területén széleskörű nemzetközi gyakorlattal és hírnévvel rendelkező karnagynő többek között Kecskemét szülöttje, Kodály Zoltán amerikai követőiről, valamint az alapításának idén 50. évfordulóját ünneplő Amerikai Kodály Tanárok Szervezetének konferenciáján megtartott előadásáról beszélt.
2024.04.08

Királyi udvarrá változott a Városháza díszterme

Hét évvel az emlékezetes Kodály-est után vasárnap este ismét Kecskemét büszkeségében, a „tündérpalota” névvel illetett Városháza gyönyörű dísztermében szervezett koncertet dr. Kiss Katalin Katona József- és Artisjus-díjas karnagynő. A Királyok zenéje, zenész királyok címmel megtartott koncerten az Ars Nova Énekegyüttes és vendégei az elmúlt évszázadok királyi udvaraiban elhangzott művek közül szólaltattak meg néhányat.
2023.03.20

Orbán Györgyöt köszöntötte az Ars Nova Énekegyüttes

Hetvenötödik születésnapját ünnepelte tavaly hazánk egyik legmeghatározóbb kortárs zeneszerzője, Orbán György. A világszerte nagy népszerűségnek örvendő komponistát az Ars Nova Énekegyüttes nemrég egy új CD-vel lepte meg, amelyen előadásukban a Kossuth-díjas szerző 14 műve hallható. Az album ünnepélyes bemutatóját vasárnap este tartották meg a Hírös Agórában. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében rendezett koncertet személyes jelenlétével az ünnepelt és felesége is megtisztelte.