Megfogyatkozva, de elszántan készül a péntek esti rangadóra a KTE-Piroska Szörp

2023. 02. 23., 11:32
Nehéz hetek állnak a KTE-Piroska Szörp mögött, sorra dőlnek ki a sorból a meghatározó játékosok, ennek ellenére győzelemre készülnek a hírös harcosok a Százhalombatta elleni alsóházi derbin.

Szokatlan időpontban, péntek este 8 órakor fogadja alsóházi ellenfelét a kecskeméti férfi kézilabdacsapat. Példátlan sérüléshullám sújtja a hazaiakat, Forgács Tamás állkapocs-sérülése okán 6 hét pihenőre kényszerül, nagyjából két hét múlva kezdheti meg a kontakt nélküli edzésmunkát, rá tehát Tóth Norbert vezetőedző nem számíthat, ahogy Kalmár Dánielre sem, aki legutóbb, Veszprémben sérült meg. A térde rakoncátlankodik, és MR-vizsgálat után derül ki, hogy mennyit kénytelen kihagyni a kecskeméti játékos.

Kát hasonló játékerővel rendelkező gárda csap össze péntek este. Szeptember végén már megvívott egymással a KTE és a ’Batta, akkor 27-27 lett a meccs végeredménye. Érdekesség, hogy mindkét alakulat 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 12 vereséggel áll a bajnokságban a 12. illetve 13. helyen. A KTE-Piroska Szörp pozíciója kedvezőbb egyelőre, a jobb gólkülönbség miatt.

A KTE nem a legerősebb felállásban fogadja tehát a vendégeket, de a hazai közönség többnyire megkétszerezi Horváth Andorék erejét, így ezúttal is számítanak a szurkolók biztatására.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Igazi alsóházi rangadóra készülünk, ami a bennmaradás szempontjából létfontosságú mindkét csapat számára. Nekünk ez nagy lehetőség, hogy lépéselőnybe kerüljünk közvetlen riválisainkkal szemben. Nehéz meccsre számítok, hiszen a keretünk a sérülések okán jelentősen megfogyatkozott, ilyen felállásban nem is játszottunk még. Ha megfelelően beosztjuk az erőnket, és a kemény védekezés mellett gyors kézilabdát tudunk játszani, akkor itthon tarthatjuk a pontokat.

KTE-Piroska Szörp – Százhalombattai KE

Férfi kézilabda NB I/B, 19. forduló
2023. 02. 24. péntek, 20:00

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Kovács T., Mándli