Megjelent a Kecskeméti Lapok januári száma

2023. 01. 26., 10:46
Megjelent a Kecskeméti Lapok januári száma. Az újságban évindító interjút olvashatnak Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel, Fazekas András Kristóf régész beszámol a Kodály Intézet alatt végzett ásatások eddigi eredményiről, és interjút adott lapunknak Kemal Karahodzic, a KTE válogatott kosarasa, valamint Gyenes-Barta Gabi is, aki új podcastot indított a hiros.hu oldalon Gyerekcipőben címmel.

Évindító interjút adott a Kecskeméti Médiacentrumnak Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A beszélgetésben szó esik többek között a város energiagazdálkodásáról, az idei fejlesztésekről, valamint a kulturális élet megújításáról is. A városvezetővel Kozák Polett, a Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztője beszélgetett.

Hamarosan befejeződnek a régészeti feltárások a felújítás alatt álló Kodály Intézet alatt. Közel négy méter mélyre ástak le a Katona József Múzeum szakemberei, feltárva az ezeréves Kecskemét történetének mozaikdarabkáit. A kutatás eredményeiről Fazekas András Kristóf régésszel, az ásatás vezetőjével beszélgetett Pásztor Andrea.

Tizenegy évvel ezelőtt érkezett Kecskemétre Kemal Karahodzic, a KTE válogatott kosárlabdázója. Csapatával feljutottak az első osztályba és szép sikereket értek el, a magyar állampolgárságot megszerezve válogatott is lett, családot alapított és ma már két gyermek boldog apja. Azt mondja, Kecskemét minden szegletét ismeri. Új otthonra lelt itt a vajdasági Topolya, majd Szabadka után. A KTE centerével a Kecskeméti Lapok utolsó oldalán olvasható Borda Máté interjúja.

A hiros.hu mellett már a Youtube-on és a Spotify-on is elérhető Gyenes-Barta Gabi új podcastsorozata, a Gyerekcipőben. Kollégánk, aki tévés szerkesztőből lett logopédus, olyan kiváló szakemberekkel beszélget, akik hivatásuknak választották, hogy a gyerekek életét szebbé, jobbá és könnyebbé tegyék. Gabival Pásztor Andrea készített interjút, mely a Kecskeméti Lapok 11. oldalán olvasható.

Az újság online is elérhető. A hiros.hu/kecskemeti-lapok címen a korábbi lapszámok is megtalálhatók.