Megnyílt a KESI jégpályája

2022. 12. 06., 10:57
Megnyitotta kapuit a fedett jégpálya a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban hétfőn délután. A Nyíri úti jégcsarnokban el is kezdődtek a KESI jégkorongszakosztály edzései, a pályán több fejlesztés is megvalósult az elmúlt időszakban.
A galéria 8 képet tartalmaz

Tegnap délután már használatba is vették a KESI jégkorong szakosztályának fiataljai a fedett jégpályát a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Nagy öröm volt mindannyiuknak, hogy megtarthatták idei első edzésüket.

– Szeptember óta vártuk, hogy megnyisson a jégpálya, de az energiaválság miatt sajnos erre nem volt lehetőség, nem volt forrás. A polgármester segítségével, a városvezetéssel együttműködve sikerült támogatási forrást elkülöníteni és megoldani, hogy a pálya újra működőképes legyen. Ennek köszönhetően a 100 taggal rendelkező szakosztályunk sportolói végre megkezdhették az edzést - mondta Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A fiatalok így ismét saját pályán edzhetnek, készülhetnek a bajnokságokra. A jégcsarnok ötlete még 2019-ben, a Kecskeméti Sportiskola jégkorong szakosztályának sportfejlesztési pályázatában valósult meg.

– Kecskemét sportélete nagyon szépen fejlődik, a KESI pedig befogadott minket 10. szakosztályaként. Ezek a gyerekek meg is hálálták ezt, mert már háromszoros bajnokok vagyunk. Az U14-esek bajnokok lettek, az U16-os korosztály pedig kétszer egymás után megnyerte a bajnokságot 
— idézte fel Szabó István Pál, a KESI jégkorong szakosztályának vezetőedzője.

Az U8-astól az U18-as korosztályig beneveztek a bajnokságra, vagyis a legkisebbektől, a legnagyobbakig.  Tavaly és tavalyelőtt is nagyon komoly korcsolyaoktatási programot tartottak, idén újra felveszik a kapcsolatot az iskolákkal. Jövő héttől már érkezhetnek is az iskolák, januártól pedig egy komoly programjuk indulna.

Az elmúlt időszakban a jégcsarnok több fejlesztésen is átesett, hogy minél jobb és színvonalasabb lehessen. Fritz Ágnes, a Kecskeméti Sportiskola szakmai igazgatója elmondta, hogy egy sportfejlesztési pályázat segítségével felújították a hűtőrendszert, átálltak egy zárt rendszerre. Puffertartályokat is beszereltek, amivel egy energiahatékonyságot próbálják megteremteni.

– Ez az üzemeltetés és a jégkorong szakosztály életében nagyon fontos lesz a hosszútávú működés szempontjából - fogalmazott Fritz Ágnes.

Beszerzésre került még egy új rolby készülék, amellyel a jeget tudják a legmegfelelőbb minőségben létrehozni a szakemberek, valamint egy új eredményjelző táblát is beszereltek. Ez feltétele annak, hogy  versenyeket tudjanak rendezni, és kritériuma a magas színvonalú tornák megtartásának is. A 40X20 méteres mobil jégcsarnok tehát ismét készen áll, várja a sportolni vágyó jégkorisokat.