Megnyitotta kapuit a rendőrség

2024. 04. 25., 17:48
Nyílt napot tartottak a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányságon. Az érdeklődők látványos és játékos formában tanulhattak a bűn- és balesetmegelőzésről, valamint a katasztrófavédelemről.
Fotó: Sipos Anna
A galéria 25 képet tartalmaz

Izgalmas programokkal várta az érdeklődőket a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányság hagyományos nyílt napján. A legkisebbtől a legnagyobb látogatókig mindenkinek készültek látványos programokkal, hogy minél több mindent megtudjanak a bűn-és balesetmegelőzésről, valamint a katasztrófavédelemről.

A program egyik fő látványossága a kutyás bemutató és a füstsátor volt, ahol az érdeklődők megtapasztalhatták, hogyan kell egy füsttel telített lakásban közlekedni. A Készenléti Rendőrség Zenekara filmzenékkel szórakoztatta az érdeklődőket, valamint modern és old-timer rendőrségi járműveket is meg lehetett tekinteni, a tűzoltóautóra pedig fel is lehetett mászni.

A motorbaleset- és biztonsági öv szimulátorral pedig saját bőrükön, de sérülésmentesen tapasztalhatták meg a látogatók a baleseti vészhelyzetet. Az esemény célja volt, hogy bemutassák a rendőrség és a katasztrófavédelem változatos munkáját. Akik pedig kedvet kaptak a rendőrhivatáshoz, jelentkezhettek a toborzó asztalnál.

Az eseményről bővebben Kiemelő magazinunkban számolunk be.