Megrendezték a Para Boccia OB első fordulóját

2023. 05. 27., 19:00
A Para Boccia Országos Bajnokság első fordulóját rendezték meg a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete és a Magyar Para Boccia Szövetség szervezésében a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában. A szombati versenynek igen nagy tétje volt, hiszen a jó szereplésének köszönhetően nemzetközi versenyekre juthatnak ki a legjobb parasportolók.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 25 képet tartalmaz

A Para Boccia Országos Bajnokság első fordulóját tartották meg szombaton a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában. A Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete és a Magyar Para Boccia Szövetség által szervezett megmérettetésre az ország minden tájáról érkeztek parasportolók.

A boccia paralimpiai sportág, mely kifejezetten a nagymértékű mozgási nehézségekkel küzdők részére lett kialakítva. Végzéséhez elegendő a minimális fizikai aktivitás is, leginkább tiszta elmére, jó stratégiai érzékre és koncentrációra van szükség. A játék lényege, hogy a versenyző, a saját tenyérben elférő, bőrből készült labdáit, minél közelebb gurítsa a céllabdához.

Csúri Ferenc, a Magyar Para Boccia Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, köszönetét fejezte ki, hogy Kecskemét újra otthont adhat a megmérettetésnek, majd jó versenyt kívánt.

Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt, az önkormányzat képviseletében Jánosi István sportért felelős tanácsnok köszöntötte a verseny résztvevői.

Nagyon széles a paletta a kecskeméti sportot illetően korosztálytól és felkészültségtől függetlenül. A sport lényege a felkészülés, a versenyzés, illetve a jó hangulatban eltöltött megmérettetés. Ennek az egésznek az alapja pedig az a közösség, amelyek az edzések, felkészülések során egymást segítve formálódnak
— hangsúlyozta Jánosi István

A tanácsnok elmondta, hogy Kecskemét továbbra is nyitott és minden segítséget megad ahhoz, hogy ilyen és ehhez hasonló rendezvényekhez biztosítson feltételeket

Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok úszó, az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány képviseletében szólt a versenyzőkhöz.

– Csúri Ferencnek köszönhetem azt, hogy ma itt lehetek, ő ismertetett meg a sporttal. Feri, a Boccia Szövetség új elnöke nagyon jó irányt hozott a szövetségbe. Ez szemmel látható, hiszen tavaly óta is egyre többen vagyunk, egyre több a játékos, egyre többen versenyeznek - hangsúlyozta Vereczkei Zsolt.

A Kecskeméti Mercedes Benz képviseletében Schvéder Péter volt jelen.