Szívünk Napja - az egészségünkért

2023. 09. 24., 16:12
A világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, amelyhez ma Kecskeméten is lehetett csatlakozni. Az eseményre közös sétával, egészségügyi ingyenes szűrővizsgálatokkal és tanácsadással készültek a szervezők.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 31 képet tartalmaz

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, melyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. Alapítványok és szakembereik minden évben szeptember végén, a Szívünk Napján hívják fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

Kecskemét már 25 éves múltra tekint vissza a Szívünk Napja egészségmegőrző családi rendezvényen való részvételben, amelyet hagyományosan, minden év szeptemberének utolsó vasárnapján Kecskemét Főtéren bonyolítanak le. A nagyszabású családi, egészségmegőrző rendezvény programjában a kardiovaszkuláris szűrővizsgálatokon kívül megtalálhatóak a kardiológiához kapcsolódó interaktív és szórakoztató programok is.
A rendezvény fő szervezője az Alapítvány a szívbetegekért a szívinfarktus megelőzésére, a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány és a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.

A program egy egészséges, hosszú sétával kezdődött, amely a Rákóczi útról indult, majd a Főtéren végződött. A célban állomásoztak a szűrővizsgálatokat végző sátrak, amelyeket bárki látogathatott. Az egészség védelmének érdekében a résztvevők megvizsgálhatták a vérnyomásukat, vércukorszintjüket és a koleszterint, de akár testzsír-mérést is kérhettek. Mindemellett egyéni szív-és érrendszeri kockázat meghatározás és ingyenes orvosi tanácsadás is a rendelkezésükre állt.

A program során egy közös tornán is részt vehettek az érdeklődők, majd Aero Fit Dance bemutatót élvezhetett a közönség.