Megújul a Petőfi Sándor katolikus óvoda

2023. 02. 07., 18:01
Új tornacsarnok, hőszigetelés, megújult belső terek - a padlótól a plafonig megújul a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai tagintézménye. A bontási munkálatok tavaly szeptemberben kezdődtek, várhatóan idén tavasszal átadják a megújult intézményt. A beruházás 556 millió forintból valósul meg.
A galéria 8 képet tartalmaz

Teljes felújításon megy keresztül a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai tagintézménye. A bontási munkák 2022 szeptemberében kezdődtek meg, a Gomép Kft. kivitelezésében. Az óvoda Katkics Tamás építész tervei alapján öltözik új köntösbe.

Dr. Szabó Ildikó, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője a felújítás kapcsán azt mondta, hogy az épület hőszigetelése és a nyílászárók cseréje elkészült, a homlokzat teljesen megújult, új bejárati arculatot kapott az óvoda és már kész az új tornacsarnok is, 4 csoportszobában pedig már a kőműves munkák zajlanak.

A következő időszakban a gépészeti munkálatokat végzik majd a szakemberek. Az 556 millió forintos beruházás keretében a fűtés korszerűsítésére is sor kerül és a belső udvar is új arculatot kap. A felújítás alatt az intézmény az önkormányzat támogatásával lehetőséget kapott arra, hogy három csoport a Kandó Kálmán utcai óvoda épületében tölthesse ezt a nevelési évet, négy csoport, azaz 91 gyermek pedig az épületben maradt.