Megújulnak Kecskemét szökőkútjai

2024. 03. 21., 16:42
Két kiemelt szökőkútja is megújul Kecskemétnek. Erről Szemereyné Pataki Klaudia beszélt a Rádió1 Gongnak adott interjújában. A polgármester kiemelte, a Luca kútja már megújult, most pedig a Hírös Forrás, valamint környezete következik.
A galéria 6 képet tartalmaz

Felújításra szorult a Luca kút. A Szabadság tér átfogó rekonstrukciójához kapcsolódóan a szökőkút javítási munkálataival már végzett a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft., így a tavaszi újraindításkor Luca kezéből ismét folyni fog a víz. Ezt Szemereyné Pataki Klaudia mondta a Rádió1 Gongnak adott interjújában. A város vezetője arról is szólt, hogy rendbe teszik az öntözőrendszert is.

A Luca kút megújulása után az idei felújítási program következő eleme a Hírös Forrás szökőkút. A munkálatok elkezdődtek. A Forrás teljeskörű áttisztítása után a vízgépészeti egység felújításával folytatódik a munka, amely teljes egészében májusban fejeződik be.

A rekonstrukciós munkát a Rákóczi úton folytatják. A Főtér zöldfelületeinek tavaly megkezdett rekonstrukcióját idén továbbviszik. A megújuló Hírös Forrás szökőkút környékén az ágyások és füves felületek teljeskörű újratelepítése az előkészítő földmunkákkal indult. Az ágyásokba hamarosan cserjék, egynyáriak és évelők kerülnek.