Megújult a Jézus Szíve-templom Hetényegyházán

2023. 02. 19., 13:33
Véget ért a hetényegyházi Jézus Szíve-templom rekonstrukciójának első üteme. A 2019-ben kezdődött felújítás keretében az épület tetőszerkezete és belső tere szépült meg. A következő ütemben az épület külsejét teszik rendbe. A megújult templombelsőt ma ünnepi szentmise keretében áldotta meg és szentelte fel dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 31 képet tartalmaz

Ünnepi szentmisét tartottak ma (vasárnap) a hetényegyházi Jézus Szíve-templomban. Befejeződött ugyanis a templom belsejének és tetőszerkezetének a felújítása. A rekonstrukció 2019-ben kezdődött meg, a padlózat mellett lefestették a falakat és a szentélyt is felújították. A templom körüli térrendezés még folyamatban van. A második ütemben kerül majd sor a templom külső részének felújítására. 

 - A templom 1933-ban épült és a 100 éves évfordulóra teljesen rendbe szeretnénk tenni. Az érseki hivatal jelentős összeggel járult hozzá a felújításhoz, a Bethlen Gábor Alap szintén jelentős támogatást bocsátott rendelkezésünkre, természetesen a hívők , illetőleg a hetényi és az innen elszármazott vállalkozók is jelentős adománnyal járultak hozzá az első ütem 35-40 millió forintos költségéhez - tájékoztatott a Kecskeméti Médiacentrumot dr. Zsámboki Béla, a Hetényegyházi Plébánia képviselőtestületének világi elnöke.

A megújult templombelsőt vasárnap ünnepi szentmise keretében áldotta meg és szentelte fel dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. A hálaadó szentmise végén Szappanos Tibor plébános köszöntötte a jelenlévőket, köztük Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét polgármesterét és a hetényegyházi plébánia képviselő testületének tagjait, akik a mise keretében ünnepélyesen megújították esküjüket.

A plébános megköszönte mindazok támogatását és segítségét, akik hozzájárultak a templom megújításához. A templom falai megújultak, de fontos, hogy valóban Isten háza legyen, a imádság háza, ezért a templom hétköznap mindig nyitva lesz a hívek előtt - mondta a plébános.