Mellkason szúrta szerelmét az ittas nő

2023. 12. 05., 08:44
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki ittasan a vita során egy konyhakéssel mellkason szúrta élettársát.

A vádirat szerint a nő – az ügy vádlottja - fél éve élt élettársi kapcsolatban a férfival annak kecskeméti bérelt lakásában. Kapcsolatuk a nő italozó életmódja miatt folyamatosan vitákkal terhes volt. 2023. június 9-én koradélután a nő ismét alkoholt fogyasztott, amely miatt párkapcsolati problémáik újból felszínre kerültek. A vita hevében az ittas vádlott felkapott a konyhapultról egy kést és szemből mellkason szúrta élettársát. A sértett sérülése ugyan nyolc napon belül gyógyult, de a bal bordák felett ejtett szúrás az ott elhelyezkedő létfontosságú szervek miatt életveszélyes sérülés okozására is alkalmas lehetett volna.

Az ügyészség a nőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.