Mézeskalács vásár - koraszülött és beteg gyermekekért

2023. 12. 06., 08:40
Jótékonysági mézeskalács vásárt szervez Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány és a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány december 17-én a Malom Központ második emeletén. A rendezvényen befolyt összegből korábban érkezett babákat, valamint beteg gyermekeket támogatnak.

Az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány és a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány jótékonysági mézeskalács vásárt szervez. A rendezvényen befolyt összegből az alapítványok által felkarolt korábban érkezett babákat, valamint beteg gyermekeket támogatnak, mint például Viktort, Palikát és Tamást.

Viktor 8 éves autista kisfiú. A család három gyermeket nevel szeretetben, akik közül a 10 éves testvér ADHD-s. A szülők erőn felül dolgoznak, hogy biztosítsák a gyermekek fejlesztését. A befolyt adományokból, beszédkézséget fejlesztő foglalkozásokat finanszíroznának.

Palika 7 éves rákbeteg kisfiú. Csecsemőkora óta küzd betegségével, mely a láb bénulását okozza. Óvodába és iskolába nem járhat, mert folyamatosan kórházi kezeléseket igényel. Az édesanya egyedül neveli őt és testvérét nehéz anyagi és lakhatási körülmények között. A befolyt adományokból gyógyszereket, kezeléseket, élelmiszert finanszíroznának.

Tamás 10 éves szívbeteg kisfiú. Orvosai szerint szívműtétre lesz szüksége. Édesanyja egyedül neveli őt, másik két testvérével együtt mélyszegénységben. A befolyt adományokból tisztálkodási szereket, téli tüzelőt finanszíroznának.

A jótékonysági program időpontja: 2023 december 17-e, 10-18 óra

Helyszín: Malom Központ második emelet

Ingyenes programok:

12-13-ig Anikó Mesekuckója és Lendér - Ribár Andrea és kislánya Barbara zenés műsora

13-16 -ig Arcfestés - Tőkné Strobl Hajni

A rendezvény ideje alatt a Hírös Családmentor Egyesület csapata ingyenes kézműves foglalkozásokkal várja a gyermekeket és szüleiket.