Mobilt, sajtot és készpénzt lopott

2023. 05. 17., 10:31
Hosszú a bűnlajstroma annak a 21 éves férfinek, akit tegnap előtt őrizetbe vettek a Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói. A fiatal bűnelkövetőnek kezdeményezik a letartóztatását.

A szomszédja értesített egy jánoshalmi férfit 2023. május 14-én este arról, hogy a felújítás alatt álló, pillanatnyilag lakatlan házából üvegcsörömpölés hallatszik. A tulajdonos az ingatlanhoz sietett, aminek az egyik ablakát kitörve találta. Amikor bement körülnézni, újabb meglepetés fogadta: valaki összekészítette a szerszámait, azok szállításra készen hevertek egy kupacba rendezve.

A váratlan események sora azonban nem ért itt véget: az egyik sarokból egy ismeretlen szempár nézett vele farkasszemet. Mivel kétség sem volt arról, hogy tolvajra bukkant, azonnal értesítette a rendőröket. A nyomozók perceken belül a helyszínre értek és előállították a bűnelkövetőt, akiről időközben kiderült, hogy bőven van még bűncselekmény a rovásán.

Az egyenruhások úgy sejtik, hogy a 21 éves férfi két hónapja egy boltba és egy büfébe is betört, hogy szert tegyen pár üveg alkoholra és egy mobiltelefonra. Az egyik helyre az ablakot betörve jutott be, másutt pedig az ajtót feszítette be némi zsákmányért.

A gyanú szerint volt olyan, amikor kerékpárt lopott az egyik tárolóból és pár hónappal később egy másik büfébe is bement. Innen szintén mobilt lopott, valamint sajtot és készpénzt. Megpróbált egy dohányboltot is feltörni, de ott nem járt sikerrel.

A fiatal bűnelkövetőt tegnap előtt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki a lopásokért. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását és vizsgálják, hogy további bűncselekményeket elkövetett-e, valamint volt-e társa.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság