Művésztanári hangverseny a Kodály Iskolában

2024. 02. 27., 15:13
Hétfőn este ismét művésztanári hangversenyt tartottak a Kodály Iskolában. A koncerten megemlékeztek az iskola közelmúltban elhunyt két tanáráról is.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 23 képet tartalmaz

Szomorú aktualitása is volt a szokásos művésztanári koncertnek a Kodály Iskolában.  A szervezők a hangversennyel is tisztelegtek az elmúlt év végén elhunyt Berényi Bea fuvolaművész és Vereb Katalin oboaművész emléke előtt. Berényi Bea emlékére férje, Dratsay Ákos játszott a színfalak mögül, Vereb Katalinra pedig a szakgimnázium kamarazenekara által előadott Vivaldi Concertoval emlékeztek. A művet három Vivaldi versenyművéből Pusker Imre állította össze, az oboaszólamot ezúttal Kodela Sára játszotta a tanárnő emlékére, fuvolán.

A műsor további részében Szabó Alexa énekművész énekelt el három, pódiumra szánt Puccini dalt, Éliás Katalin zongorakíséretével.  Elhangzott a hangversenyen Astor Piazzola Tango szvitjének első tétele is, Barna Bianka és Bozsóki Gergely gitárművészek előadásában. Ütőhangszereken Palotás Gábor működött közre. A koncert második felében négykezes darabbal színpadra lépett Papp Rita és Gerhát László, Schumann Három románcát Dratsay Ákos játszotta el fuvolán, s végül Révész László orgonajátéka zárta a hangversenyt.