Múzsa - A lámpagyújtogató címmel jelent meg emlékkötet Farkas Gáborról

2023. 07. 09., 18:47
Június 20-án, Farkas Gábor 80. születésnapjának előestéjén mutatták be a Katona József Könyvtárban azt a kiadványt, amelyet az Európa Jövője Egyesület és a Csiperó Fesztiválok sorozatának kitalálója és életben tartója, Kecskemét város díszpolgára emlékére írtak egykori barátai és munkatársai. Az eseményről a KTV kulturális magazinja, a Múzsa legutóbbi, július 4-i adásában látható összeállítás Kriskó János szerkesztésében.

Az esten számosan szólaltak fel, és idézték meg a civil gondolkodás és cselekvés egykori nagy hatású képviselőjét. A Lámpagyújtogató címet viselő esszé- és visszaemlékezés kötet bevételét a kiadás mögött álló Mélymerülés utcalap és a Védőháló Karitatív Egyesület ezúttal is jótékony célra, nevezetesen a kecskeméti Hajnalcsillag Tanoda fejlesztésére fordítja majd.

A Múzsában látható összeállításban megszólal dr. Kriston Vízi József, a Mélymerülés utcalap főszerkesztője, Libor Zoltán, a lap szerkesztője, valamint Kis János nyugalmazott evangélikus lelkész, az Európa Jövője Egyesület korábbi elnöke.