Címke: Kis János
Keresés
Dátum választó
Rendezés
37 találat
2023.12.08

Új csoportszobával bővült a Barackvirág Óvoda

Pénteken délután avatták fel ünnepélyes keretek között a Kecskeméti Barackvirág Evangélikus Óvoda új csoportszobáját. Még csak két éve nyílt meg a város legújabb ovija Homokbányán, de olyan népszerű lett, hogy szükség volt a bővítésére. Mostantól négy csoportban összesen 98 kisgyerek járhat ide, akiket keresztény értékrendben, hagyományaink tiszteletére nevelnek.
2023.07.09

Múzsa - A lámpagyújtogató címmel jelent meg emlékkötet Farkas Gáborról

Június 20-án, Farkas Gábor 80. születésnapjának előestéjén mutatták be a Katona József Könyvtárban azt a kiadványt, amelyet az Európa Jövője Egyesület és a Csiperó Fesztiválok sorozatának kitalálója és életben tartója, Kecskemét város díszpolgára emlékére írtak egykori barátai és munkatársai. Az eseményről a KTV kulturális magazinja, a Múzsa legutóbbi, július 4-i adásában látható összeállítás Kriskó János szerkesztésében.
2023.05.14

Méltó, elegáns urnatemető épült az evangélikus templomban

Kereken 200 urnafülkét tartalmaz a kecskeméti evangélikus templomban tavaly megnyílt új kolumbárium. Az Ybl-épület hátuljában található boltíves helyiséget gyönyörű fakereszt díszíti, melynek saját története van. Az egyik urnafülke fedőlapjára nemrég aranyozott Luther-rózsa került. A letisztult, egyszerűségében elegáns urnatemető létrehozásáról és jelentőségéről Kis János nyugalmazott evangélikus lelkésszel beszélgettünk.
2023.03.21

Elismerése kapcsán volt a KTV vendége Kis János

Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át nemzeti ünnepünk alkalmából Kis János nyugalmazott lelkész, aki szentelését követően előbb Orosházán, majd 1988-tól egészen 2022. szeptemberi nyugdíjba vonulásáig a Kecskeméti Evangélikus Egyházközségben szolgált. Elismerése kapcsán Kis János volt kedden a KTV Kiemelő magazinjának vendége.
2023.03.14

Több kecskeméti kiválóság részesült állami elismerésben

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján adják át a legmagasabb állami kitüntetéseket. Kis János, Kecskemét nyugalmazott evangélikus lelkésze Arany Érdemkeresztet vehetett át kedden délután. Ladics Tamásnénak és Szalayné Mónus Ildikónak pedig a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozták. A Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata elismerésben részesült dr. Nagyné Dréher Mária. Fazakas Géza színművész Jászai Mari-díjat vehetett át, Vinczellér Zsolt építész pedig Ferenczy Noémi-díjban részesült. Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Székelyné Kőrösi Ilona történész és Loránd Klára muzeológus.
2022.12.24

A karácsony az, ami elhozta a reményt 

Karácsony a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, amikor Jézus születését ünnepeljük. Mind a négy gyertya ég már az adventi koszorún. December 24. karácsony előestéje, a testi és lelki felkészülés napja, a szeretet ünnepe. December 25-én pedig Jézus születésnapját, ezzel a fény eljövetelét ünnepeljük. A KTV ÉlŐvíz című vallási műsorának karácsonyi adásában mások mellett Kis János nyugalmazott evangélikus lelkész és Görbe László piarista plébános üzen nekünk az ünnep alkalmából.