Nagy különbséggel győzte le a DVSC U19 a KNKSE csapatát

KÖZLEMÉNY
2023. 05. 18., 20:29
Véget ért a Kecskeméti NKSE idei vesszőfutása; a hírös városiak az utolsó, DVSC U19 elleni találkozón sem tudtak javítani mérlegükön. Mátrai Péter utoljára vezényelte a kecskeméti lányokat, a következő szezont már a Kozármisleny utánpótlásának szakvezetőjeként kezdi meg.

A mérkőzés első 5 percében felváltva estek a gólok (2-2), a Kecskemét részéről Berkes-Kaiser és Moharos Panka volt eredményes, ám az ezt követő 15 percben a vendégektől csupán Berkes-Kaiser talált be a Debrecen kapujába, igaz, ő hét (!) alkalommal. A 20. percre azonban már kinyílt az olló (14-9); Moharos és Megyesi ugyan szépíteni tudott, de a félidőre már óriási volt a különbség a két csapat között (25-11).

Palotás Tünde lőtte a második játékrész első gólját (25-12), ám a játék képe nem sokat változott, tíz perc alatt 3 kecskeméti találat – Berkes-Kaiser Melittától (33-15), miközben az ellenfél szinte minden támadását góllal fejezte be. Mátrai edző a 42. percben időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, ám Moharos Panka eredményes támadása után újabb, hosszú percekig tartó gólcsend következett – kecskeméti részről. A félidő derekán már 20 egység volt a két csapat között (36-16), három perccel később a fiatal debreceni alakulat már 40-nél is többször terhelte meg a kecskeméti kaput (41-18). Az utolsó 10 percben már csak az volt a kérdés, a hazaiak elérik-e az 50-es határt – úgy, hogy közben az 53. percben piros lappal kizárták a debreceni, addig 6 gólt szerző Kostyó Pannit – végül a DVSC U19 49 találatig jutott (49-21).

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): - Gratulálok a Debrecennek, ez a csapat sokra hivatott. De ma mindenekelőtt a saját csapatomnak gratulálok. Minden elismerést megérdemel az a 10 játékos, aki a klub nehéz anyagi helyzete ellenére januárban vállalta a folytatást, és hétről-hétre tette a dolgát, még úgy is, hogy borítékolható volt, hogy szinte mindenhol nagy verést kapunk. Ha ők nem vállalták volna, nem lenne ma női kézilabda Kecskeméten. Remélem a jövőben rendeződnek a viszonyok, mert szükség van Kecskeméten a női kézilabdára, de ilyen körülmények között nagyon nehéz lesz. A KNKSE felnőtt játékosainak sok sikert kívánok, az ifivel még van dolgunk idén, folytatjuk a munkát.

DVSC SCHAEFFLER U19 – Kecskeméti NKSE 49 – 21 (25 – 11)

Női kézilabda NB I/B, 29. forduló

2023. május 18. csütörtök
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok

Vezette: Marosi, Pap

A KNKSE góllövői: Kollár 1, Berkes-Kaiser 12 (2), Palotás 4, Moharos 3, Megyesi 1.

Kiállítások: 0 p. ill. 0 p.

Hétméteresek: 2/2 ill. 2/2.