Ne hagyja lezáratlanul az autóját!

2023. 07. 28., 16:29
A kecskeméti nyomozók egy 25 éves férfit vettek őrizetbe, aki egy személygépkocsit felgyújtott, egy másikat pedig elkötött és árokba hajtott vele Fülöpházán. Az autókba azért tudott beülni, mert azokat nyitva felejtették tulajdonosaik.

Arról érkezett bejelentés 2023. július 27-én hajnalban, hogy Fülöpházán, az egyik utcában ég egy autó. A katasztrófavédelem munkatársai már oltották a tüzet, amikor megjelent egy férfi és bevallotta, hogy felgyújtotta a kocsit, ám az nem az övé. Ez a vármegyeszékhely rendőreinek tudomására jutott, akik a helyszínre siettek, hogy felelősségre vonják a rongálót.

A férfi a rendőröknek sem tagadta tettét, elmondta, hogy aznap a település egyik kocsmájában múlatta az időt és szerelmi bánatában többet ivott a kelleténél. Amikor bezárt a söröző, ráeszmélt, hogy nem tud mivel hazajutni, ezért sétálgatni kezdett a településen. Ekkor meglátott egy kocsit, amit ráadásul nyitva talált, beleült, majd számára is megmagyarázhatatlan okból úgy döntött, hogy felgyújtja.

A történet azonban nem ér itt véget, a férfi továbbment és nem messze ismét egy olyan személygépkocsiba botlott, amit nem zárt le a gazdája. Kutatni kezdett benne és arany ékszerre, valamint aprópénzre bukkant, amiket gyorsan zsebre is vágott. A keresgélésben meglátta a jármű pótkulcsát, amit benne felejthetett a tulajdonos. Ekkor úgy döntött, hogy elköti az autót, ám nem jutott vele messzire, pár száz méter megtétele után árokba hajtott. Ezután megpróbálta ezt a kocsit is felgyújtani, és ugyan a kárpit több helyen megégett, a tűz végül oxigénhiány miatt elaludt. A férfi kiszállt a kocsiból, majd látta a hatalmas lángokat a távolból, és arra jutott, hogy visszamegy, megnézi.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit jármű önkényes elvétele miatt, majd őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. A gyanúsítottnak felelnie kell a rongálás, a lopás és az ittas vezetés miatt is.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Mindig zárja be az autóját, az ablakot húzza fel, kapcsolja be a riasztót akkor is, ha csak pár percre száll ki!
  • Kiszállás után ellenőrizze a kocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét!
  • Ne hagyjon értéket gépkocsijában!
  • Személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, és a gépjármű okmányait soha ne hagyja a gépkocsiban!
  • Ne hagyjon értékes csomagot, mobiltelefont, GPS-t, laptopot és egyéb értékes műszaki cikket az utastérben!
  • A kocsiban soha ne hagyja magára gyermekét, illetve kutyáját, mert a hőség pillanatok alatt nagy bajt okozhat!