Nem teketóriáztak

2023. 02. 24., 18:07
20 csapat és 80 nyugdíjas versengett ma a legjobb tekés címéért Kecskeméten. Mátyás napi bajnokságot szerveztek ugyanis a MÁV kultúrház tekepályáján.
Fotó: Hájas Barnabás
A galéria 6 képet tartalmaz

Több mint 80 lelkes nyugdíjas igyekezett leverni a bábukat nagy lelkesedéssel és a méretes golyókkal a Mátyás napi versenyen. A megmérettetés ötlete három hónappal ezelőtt született meg, amikor is a Nyugdíjas Rendőrök Bács-Kiskun Vármegyei Egyesületének az elnöke azzal a felvetéssel kereste fel a Nyugdíjasok Vármegyei Jogú Városi Szövetségét, hogy szervezzenek egy teke bajnokságot. Korábban a Civil Kerekasztal szervezte a versenyeken többen közülük már részt vettek és nagyon tetszett nekik a sport.

A szövetség igent mondott és kiderült óriási az érdeklődés. A nyugdíjasokkal ugyanolyan örömmel és lelkesedéssel jártak az edzésekre, mint amilyennel a versenyen részt vettek. A néhány évtizede még rendkívül népszerű tekét ma már kevesebben ismerik, ugyanakkor sok lehetőség rejlik benne. Ma 20 csapat versengett és az elmondásuk szerint mindenki szívesen tér majd vissza. Meg is tehetik, mivel ma a szervezők már kijelentették, biztosan lesz újabb teke bajnokság.