Nemzetközi mezőnyben a BÁCSVÍZ KVSC úszói

KÖZLEMÉNY
2024. 07. 08., 09:15
Mozsárik Levente odaadó munkájának köszönhetően kvalifikálta magát az ifjúsági Európa-bajnokságra, melyet július 2. és 7. között rendeztek meg a litvániai Vilniusban. Levente két váltó és két egyéni versenyszámban indult, melyekben becsülettel helytállt. Az országos bajnoki 4. helyezett Garajszki Máté is külföldi versenyen vett részt.
Garajszki Máté és Mozsárik Levente

Másodéves ifjúsági sportolóként Mozsárik Leventének ez volt az első nemzetközi megmérettetése, mely kiváló tapasztalatszerzési lehetőségnek bizonyult. Az Európa-bajnokságot követően azonban nincs még pihenője, hiszen augusztus elején vár rá egy országos bajnokság, amit 50 és 100 méteres gyorsúszásban ranglistavezetőként várhat.

Mozsárik Levente eredményei

4x100 méter férfi gyorsváltó 6. hely (előfutamban úszott)

4x100 méter mix gyorsváltó 9. hely

50 méter gyorsúszás 27. hely

100 méter gyorsúszás 33. hely

Az országos bajnoki 4. helyezett Garajszki Máté is külföldi versenyen vett részt. Negyvennyolcadik alkalommal rendezték meg Szlovéniában Radovljica városában a Telekom Slovenije pénzdíjas versenyt, melyre 15 ország 42 egyesületének 621 versenyzője nevezett. Máté öt számából négyben első, egyben második helyezést ért el, így a férfi abszolút pontversenyt magabiztosan megnyerte. Eredményeivel Máté egyedül az éremtábla 4. helyét szerezte meg.

Garajszki Máté eredményei

100 méter hátúszás 1. hely

50 méter gyorsúszás 1. hely

50 méter hátúszás 1. hely

100 méter gyorsúszás 2. hely

50 méter pillangóúszás 1. hely

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bács Ferenc

Forrás: BÁCSVÍZ KVSC