Névadójára emlékezik a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

2023. 03. 27., 16:19
Elkezdődött a Rákóczis hét a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A programsorozat részeként a mai napon ünnepi műsorral emlékeztek az erdélyi fejedelemre.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 9 képet tartalmaz

1676. március 27-én született II. Rákóczi Ferenc. Névadója születésének évfordulóján idén is rendezvénysorozattal készült a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola.

A Rákóczis Hét részeként a 6. osztályos tanulók ünnepi műsorával emlékeztek meg az erdélyi fejedelemről. A II. Rákóczi Ferenc életét bemutató műsor után megkoszorúzták az erdélyi fejedelem szobrát, a tanulók egy-egy szál fehér szegfűvel emlékeztek. A névadó születésének évfordulóját minden évben egyhetes programsorozattal az iskola.

– Egész héten Rákóczi körül forog az életünk, minden egyes tanórán. Plakátok készülnek, várakat készítenek a gyerekek, péntekre pedig kiderül, hogy ki képviseli a fejedelmet, illetve a fejedelemasszonyt. A nyolcadikosok kampányt folytatnak egész héten, hogy őket válasszák meg fejedelemnek vagy fejedelemasszonynak, majd az ő programjuk szerint működünk pénteken – mesélte Fáriné Boros Erika, az iskola igazgatója.

A Rákóczis Hét keretében március 31-én Fogódzó gálát tartanak a Gyermek Segélyezési Egyesület szervezésében, április 1-jén szombaton pedig a hét zárásaként Rákóczi délelőttöt szerveznek, ahol akadályversenyek, játékok várják a fiatalokat. Az ünnepi hét egy felvonulással ér véget, amikor megkoszorúzzák a Rákóczi utcán található emléktáblát.