Nyár közepén adják teljes egészében a forgalomnak az Izsáki utat

2024. 05. 22., 20:03
Várhatóan július közepén fejeződik be az Izsáki út felújítása, amit a műszaki átadás-átvétel követ. Az útszakaszt csak ezt követően adják át teljes hosszában a forgalomnak - ez derül ki az Építési és Közlekedési Minisztérium szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatójából.

A Kecskeméti Médiacentrum érdeklődése nyomán az Építési és Közlekedési Minisztérium arról tájékoztatott, hogy a munkák nagyobb része a Katona gimnázium környékén zajlik. Itt folyamatban van a Petőfi utcai jobbra kanyarodó sáv, valamint a kapcsolódó járdaszakaszok kialakítása.

A szaktárca szerint a beruházást akadályozó Petőfi utcai elektromos vezetékek kiváltásának és a régi vezetékek eltávolításának köszönhetően a csomópontok kivitelezése tovább folytatódhatott.

A projekt kapcsán megkezdődött a tereprendezés, illetve a csomópontban a növénytelepítés is, amely folyamatok a közúti közlekedést nem érintik. A zavartalan közlekedés érdekében, az aszfaltozási munkálatokat követően a még hiányzó útburkolati jelek felfestése, illetve a Dózsa György út- Nagykörút – Petőfi Sándor utca csomópontban a jelzőlámpák programozása is elindult.

A minisztérium szerint a Vízmű utcai csomópont is hamarosan megnyitják. A kivitelezési szakasz jelenleg munkaterület, ezért 30 km/h sebességkorlátozás, valamint előzési tilalom van érvényben, mely a beruházás fizikai befejezéséig, várhatóan július közepéig marad érvényben. A kivitelezés befejezését követi a műszaki átadás-átvétel, és ezt követően a forgalomba helyezés.