Nyerj egy utat Velencébe a Plazma Centerrel!

2023. 01. 17., 16:20
Kétfős utat sorsol ki Velencébe a Plazma Center azok körében, akik február 23-ig plazmaadásukkal összegyűjtenek hét matricát a kuponfüzetükbe. Ezzel az akcióval nem csak a jelenlegi, hanem a leendő plazmaadóiknak is kedveskednek. A nyereményözön azonban itt még nem ér véget, hiszen január 17-én, kedden az Olasz Konyha Napját ünnepelik a központban, így azok között, akik ezen a napon részt vesznek a plazmaadáson, a nap végén egy olasz étterembe szóló 20.000 Ft-os utalványt sorsolnak ki.

Azok, akik a Plazma Centerbe ellátogatnak, már tudják, hogy a központ egész évben gondoskodik arról, hogy extra juttatásokat adjon a donorainak és nagy értékű nyereményekkel kedveskedjen nekik. Emellett kiemelt figyelmet szentelnek egy-egy szervezetnek vagy alapítványnak is, akiket támogatnak plazmaadóik segítségével.

Nyerj egy 2 fős, 3 napos utat Velencébe!

Február 23-ig tart a Plazma Center nyereményjátéka, melynek keretében arra szólítják fel a leendő és már meglévő donorokat, hogy gyűjtsenek össze 7 darab pecsétet a kuponfüzetükbe ezen időszak alatt. Amennyiben sikerül ezt teljesíteniük, úgy nincs más dolguk, mint bedobni a gyűjtőfüzetet a központban elhelyezett urnába. Hogy ki lesz a szerencsés nyertes, azt február 23-án, csütörtökön az esti órákban fogják kisorsolni a center munkatársai a kecskeméti Plazma Center Facebook-oldalán.

De itt még nincs vége, ha szeretnél nyerni egy 20.000 Ft értékű olasz éttermi utalványt!

Január 17-én, kedden az Olasz Konyha Napján, a Plazma Center extra napján logózott pizzavágóval kedveskedik a donoroknak, illetve a nap végén kisorsolják a főnyereményt, a 20.000 Ft értékű utalványt, melyet stílszerűen egy olasz étteremben lehet majd beváltani.

Még mindig nincs vége a meglepetéseknek!

A Plazma Center február 23-ig minden héten extra napot vezetett be. Múlt héten logózott marcipánokat vihettek haza a donorok, ezen a héten pedig logózott pizzavágót.

Február 23-án farsang, és a főnyeremény velencei út sorsolása!

A központ február 23-án, csütörtökön az évkezdő akciójuk zárásaként nagyszabású rendezvénnyel készül. Farsangi ünnepségre invitálják plazmaadóikat a center jelmezbe öltözött dolgozói, ahol a finom fánk mellé plusz költségtérítést is adnak azoknak, akik farsangi maszkarába öltöznek. A jó hangulatról és pörgős zenékről DJ Oszi fog gondoskodni. Ezen a napon a Plazma Center a Gyógytornászok az Egészségért Alapítványt fogja támogatni, akik szintén jelen lesznek az ünnepségen. A vidám maszkarás nap végén az esti órákban pedig a kecskeméti Plazma Center Facebook-oldalán élőben lehet majd követni, hogy ki fogja megnyerni a 2 fős, 3 napos velencei kirándulást.

Szeretnél te is plazmaadó lenni?

Még nem késő, hogy mindezekből a nyereményekből részesülj, és te is plazmaadó légy. Nem kell mást tenned, minthogy időpontot foglalsz a Plazma Centernél. A központ munkatársai ezt követően egy egészségügyi előszűrővizsgálatra hívnak be, hogy orvosi ellenőrzés mellett megállapítsák, a szervezeted alkalmas-e plazmaadásra.

Plazmát csak azok a személyek adhatnak, akik életkora 18 és 60 év közé esik. A jelöltek egy egészségügyi előszűrő alkalmassági vizsgálatot követően vehetnek részt a plazmaadáson. A vizsgálatokhoz személyi igazolványra, lakcímkártyára és TAJ-kártyára van szükség.

Mire jó a vérplazma?

A plazma olyan fehérjéket tartalmaz, amelyeket máshonnan nem lehet kinyerni. Nem állítható elő szintetikus úton, ezért nagyon fontos, hogy minél többen segítsenek és jelentkezzenek plazmaadónak. Az ilyen alkotóelemekből készült orvosságokat használják többek között a véralvadási zavarok, immunhiányos betegségek, égési sérültek vagy transzplantáción átesett betegek kezelésére.

Megterhelést jelent-e a plazmaadás a szervezetnek?

Annak, aki egészséges, nem jelent megterhelést a plazmaadás, hiszen egy egészséges szervezet könnyen képes pótolni a vérplazmát, melynek 92%-a víz. 365 napon belül akár 45 alkalommal is adhatunk plazmát – ez csaknem heti egy alkalom.

Hogyan zajlik a plazmaadás folyamata?

A plazmaadáshoz időpontfoglalás szükséges telefonon keresztül vagy a Plazma Center Facebook-oldalán, üzenetben. A plazmalevétel műveletét egy speciálisan erre a feladatra kifejlesztett gép végzi, mely a levett vért plazmára és vérsejtekre, valamint vérlemezkékre bontja, majd a két utóbbi alkotóelemet visszajuttatja a véráramba. Ez különbözteti meg a vérvételtől és teszi lehetővé, hogy 365 napon belül akár 45-ször is adjunk vérplazmát. Egy alkalommal 600-800 ml vérplazma levétele történik.  

Alkalmanként 15-20 000 Ft

A plazmaadók fáradozásait a Plazma Center egyedülálló módon készpénzben fizeti ki. A rendszeres plazmaadók 15-20.000 forintot is kaphatnak alkalmanként, és ha az egészségük engedi, akkor akár négy alkalommal is jöhetnek egy hónapban.

(x)