Nyílt nap a BÁCSVÍZ-nél a Föld napja alkalmából

2023. 04. 21., 13:22
A szennyvíztisztítás folyamatával ismerkedhettek meg az iskolások pénteken a BÁCSVÍZ Zrt. szennyvíztisztító telepén. A Föld napja alkalmából ugyanis nyílt napot szervezett a vízszolgáltató cég.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

A BÁCSVÍZ Zrt. a 90-es években indította el a most már hagyományosnak mondható Föld napja alkalmából szervezett nyílt napját. Ezúttal is szép számmal érkeztek az általános iskolás csoportok, hogy megismerkedjenek a szennyvíztisztítás folyamatával.

– Elsősorban azt szeretnénk megmutatni, hogy az a szennyvíz, ami a lakásokból kibocsájtanak annyira megtisztul, hogy az már nem okoz gondot a befogadókban, folyókban, patakokban. A gyerekek láthatják a nyílt napon, hogyan tisztul meg a szennyvíz - mondta Csővári János, a BÁCSVÍZ Zrt. Szennyvíztisztító Telepének üzemvezetője.

A diákoknak szakemberek meséltek arról, hogy mi történik a szennyvízzel az üzem területén. A cég mindig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél több ismeret és információ jusson el az érdeklődőkhöz. Különösen fontosnak érzik azt, hogy a tanulók, gyerekek figyelmét felhívják természeti erőforrásaink, azon belül pedig a vizek védelmének fontosságára.

Több száz gyermek ismerkedhetett meg a BÁCSVÍZ Zrt. Szennyvíztisztító telepén a tisztítási folyamattal és a technológiával. Megtanulhatták, hogy a telepre Kecskemétről és környékéről érkezik szennyvíz, de nemcsak a lakosságtól, hanem az ipari üzemektől is.

A társaságnak a vízbázisok, a talaj és a levegő tisztaságának védelme mellett kiemelt célja az anyag- és energiafelhasználás mérséklése, a hulladékok, valamint a klímaváltozásért felelős üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése is.

A témával bővebben a KTV Kiemelő magazinjában foglalkozunk.