Nyílt napot tartottak a BÁCSVÍZ-nél a Víz Világnapja alkalmából

2023. 03. 22., 14:06
„VÁLTOZTASS MOST!” ezzel a mottóval hirdetett bemutató napot a BÁCSVÍZ Zrt. Az iskolások számára mutatták be a vízkitermelés és tisztítás folyamatát a Víz Világnapja alkalmából.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 22 képet tartalmaz

Több mint 20.000 köbméter ivóvizet termelnek ki és tisztítanak meg a BÁCSVÍZ Zrt. Mártírok úti, II. számú vízműtelepén. Ezt a folyamatot mutatta be ma a szolgáltató a fiataloknak a Víz Világnapja alkalmából.

A diákoknak nagyon tetszett a telep. Több mint két évtizede, 1994 óta rendez nyílt napot a Víz Világnapja, azaz március huszonkettedike alkalmából. Az idei kecskeméti programon mintegy ötszáz diák vett részt a cég Mártírok úti, II. számú vízműtelepén.

– Bemutatjuk az ivóvíztisztítási technológiát, az üzemfelügyeleti központunkat, minden berendezést. Nagyon fontosnak tekintjük, hogy felhívjuk a figyelmet a takarékoskodásra és a vízivásra – mondta Nagy Sándor, a BÁCSVÍZ Zrt. víztermelési üzemvezetője.

Idén a „VÁLTOZTASS MOST!” volt a bemutató nap jelmondata. A szlogen is tükrözi, hogy az idei Víz Világnapja a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldásához szükséges változások felgyorsításáról szólt.

– Nagyon fontos, hogy takarékoskodjunk, illetve a fenntarthatóság jegyében gondolkodjunk. A mai világban már komoly problémák vannak. Nagyon sok ember nem jut tiszta és egészséges ivóvízhez, ennek tudatában kell gazdálkodnunk a vízzel - hangsúlyozta Nagy Sándor.

A BÁCSVÍZ Zrt. vármegyeszerte minden telephelyén tart bemutatókat a héten, ugyanakkor a szakemberek kiemelték: a cél, hogy az év minden napján jusson eszünkbe a takarékoskodás és vizeink megőrzésének gondolata.